Halland

Hylte/Halmstad deltager i Internationell turnering

På onsdag spelar HH Volley dam sin första Öresundsligamatch hemma mot danska topplaget Amager VK

HH Volley hade en bra start på säsongen med en 3-0 vinst över Svedala på hemmaplan i söndags. Nyutnämnda lagkaptenen i HH Volley Stina Rix dominerade stort och ledde sitt lag till en säker vinst i seriepremiären!

 

Premiär i Öresundsliga

På onsdag spelar HH Volley dam sin första Öresundsligamatch hemma mot danska topplaget Amager VK. Det är första säsongen som Hylte/Halmstad deltager i ligan runt Öresund. I årets liga spelar EVS, Svedala och Hylte/Halmstad från Sverige och från andra sidan Öresund i Danmark kommer mästarna Holte IF och tidigare mästarna Bröndby VK plus onsdagens motståndare Amager. Samtliga lag är från Köpenhamnsregionen.

 

Spelmodus

Öresundsligan spelas i en rak serie med hemmamatch och bortamatch med de 6 deltagande lagen. De fyra bästa lagen spelar i slutet av februari en Final 4, där till slut en vinnare av årets Öresundsligan utses.

Lagen spelar ”bara” mot lagen i andra ligan, det vill säga att Hylte/Halmstad spelar hemma/borta mot Holte, Bröndby och Amager, och sedan räknas matcherna mot Svedala och EVS in från de två första matcherna i Elitserien. Totalt blir det 10 matcher i ligan per lag.

 

Matchen Amager är ett lag som under de senaste säsongerna hamnat i bakvattnet av de två topplagen Bröndby och Holte. Men laget har ofta många kvalitetsspelare i danska talanger och utlandsproffs från USA.

Det är första gången i år som Hylte/Halmstad spelar mot Amager. Lagen har tidigare spelat mot varandra i träningsturneringar i Danmark och hittills med vinster för HH Volley.

För Hylte/Halmstad blir det att fortsätta att utveckla spelet, där framför allt det offensiva spelet kan bli bättre och samtidigt få ner antalet misstag över lag i spelet. Dani Kovacs de Lima kommer troligen fortsätta att spela libero, då Emma Mårtensdotter ska matchas sparsamt efter hennes skada. Sedan är inte Cornelia Rosenqvist spelklar efter sitt klubbyte från Lunds VK. Annars är samtliga spelare klara för spel i klubbens första Öresundsligamatch.

 

Onsdag 11 Oktober 19.30 – Hylte/Halmstad vs Amager i Halmstad Arena

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen