Halmstad

Jag tyckte själv att det var väldigt bra att höra eftersom framgång inte går spikrakt upp

Min tävlingssäsong börjar dra sig mot sitt slut och sista tävlingen är gjord. Tävlingen gick i Tibro och där slutade jag på en 4:e plats efter ett ganska dåligt kortprogram men ett bättre långprogram. Inte min bästa tävling men jag är nöjd med helheten av tävlingen ändå!

I söndags åkte jag och min klubbkompis ner till Karlskrona för att delta i ett junior- och seniorsammandrag tillsammans med 10 st andra elitåkare från Sverige.
Dagarna bestod utav träning på is, fysträning och även lite teori vilket var mycket givande.
Det speciella med sammandraget var att vi blev tränade utav Viktoria Helgesson som förut när hon var aktiv var Sveriges bästa konståkare, Shanetta Folle som tränar några utav dem bästa åkarna i världen, Miro Zalar på fysträningen, samt av en av tränarna från Tibro konståkningsklubb.
Jag fick lära mig mycket nytt gällande teknik och tog med mig många tips därifrån. Vi jobbade även mycket med den konstnärliga delen med Viktoria vilket jag tyckte var väldigt bra eftersom det är något man måste jobba på hela tiden för att förbättra och bibehålla.
Viktoria föreläste också om sin egna karriär och berättade t.ex hur hon hade tagit sig igenom svåra perioder när saker inte gick som hon ville och hur hon hade lagt upp sin träning åren innan OS för att förbereda sig.
Jag tyckte själv att det var väldigt bra att höra eftersom framgång inte går spikrakt upp utan man möter ibland svåra perioder och då berättade hon lite om hur hon jobbade för att ta sig igenom dem. Jag fick även ett nytt perspektiv av hennes karriär då jag fick veta saker som påverkade hennes träning och tävlingsresultat som jag inte visste innan som jag själv kan ta lärdom av.
Nu börjar säsongen avta mer och mer och det enda jag har planerat framöver är ännu ett sammandrag i början på maj där vi bl.a ska bli tränade av Michael Huth som är Carolina Kostners (en av mina största förebilders) tränare vilket ska bli jättespännande! 
Glad påsk så hörs vi snart igen
/Tilde 
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen