Halmstad

Halmstad Eagles var värd för en ”scrimmageturnering

Vad många kanske tror är att det bara är muskler och tuffhet (vilket också är en stor del) i denna sport men vad man kommer riktigt långt på är att vara smart, att läsa sin motståndare och ha en massa tricks för att lura sin blockare eller anfallare. 

Jag hoppas alla har en bra påsk så här långt och att alla njuter av ledigheten. Som så många andra så har även vi i Eagles ledigt idag och fram till måndag men helt ledig är vi, eller i alla fall jag, inte då det är ett x antal rutter att plugga in. Vad många kanske tror är att det bara är muskler och tuffhet (vilket också är en stor del) i denna sport men vad man kommer riktigt långt på är att vara smart, att läsa sin motståndare och ha en massa tricks för att lura sin blockare eller anfallare.
Åter till det teoretiska, varje lag har en s.k ”playbook” som innehåller en massa olika spel som rör både offense och defense. Det går till som så att innan ett spel så går spelarna ihop i en ”huddle” och quaterbacken kallar ut sitt spel, vad varje spelare då ska kunna är hur- och hur långt man ska springa. Visst, det kanske låter enkelt ändå men tänk att man har en spelare emot sig, QB’n kommer också att snabbt bli pressad så det är inte många sekunder man har på sig att först lura sin motståndare och sedan att komma dit man ska ta emot bollen. Detta blev väldigt klart för mig i lördags då vi hade en turnering mot tre andra lag som jag ska berätta lite om nu.

Halmstad Eagles var värd för en ”scrimmageturnering”, vad scrimmage innebär är att det är som en träningsmatch fast utan ”sparkspel” (special teams). Varje anfallande lag börjar från 40-yardslinjen och har tio försök på sig att göra så många poäng som möjligt. Efter varje touchdown eller förlorad boll så får det anfallande laget börja om på 40-yardslinjen. Varje match består av 20 defense och 20 offense spel för varje lag.
Det var en väldigt intensiv dag då vi mötte varje lag direkt efter varje match, men det var samtidigt väldigt kul och lärorikt! I turneringen så deltog nya spelare men också spelare som har meriter från superserien vilket är Sveriges högsta serie i amerikansk fotboll. 

Från min sida blev det tyvärr poänglöst och som bäst så tog jag bara några yards. Men vad jag personligen vann var lite erfarenhet av vad som krävs och det ska jag ta med mig i fortsättningen. 
Lagen som deltog i turneringen förutom Eagles var Ekeby Greys, Jönköping Spartans och Borås Rhinos. (lagen syns i samma ordning på bilden ovan)

 

Justja! Nästa helg ska vi i Eagles till Lidköping på träningsläger då vi ska ha fystest, teambuilding, scrimmage mot Lidköping Lakers och avslutningsvis grilla och umgås med dem. Visst, på planen kan det se ut som att det är på liv och död mellan lagen men det stannar också på planen efter. Gemenskapen är otrolig mellan lagen och det är något jag aldrig upplevt någonsin i någon annan sport jag vart aktiv inom. Mer om träningslägret och hur det var kommer senare så fram tills dess så önskar jag dig som läser detta en otroligt glad påsk och följ gärna Eagles på facebook för mer info om föreningen eller om du är sugen på att testa på är du varmt välkommen!

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen