Halmstad

Nordisk idrottsvetenskaplig konferens, 22–23 november 2017

 

Idrott i spänningsfältet mellan hälsa och ohälsa – en konferens för dig som är intresserad av idrottsvetenskaplig forskning och utveckling inom pedagogik, psykologi, hälsa, idrott, anpassad fysisk aktivitet och samhälle.

 Temat för konferensen är idrotten i spänningsfältet mellan hälsa och ohälsa. Vi belyser temat ur flera vetenskapliga perspektiv och sätter fokus på idrottens spännvidd – yngres och äldres hälsa, hälsa hos personer med särskilda behov, samt hur idrott kan ge nya möjligheter och leda till förändring.

Samverkan mellan olika forskningsfält och nya samarbeten i fokus

Konferensen är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad och SVEBI (Svensk förening för beteende- och samhällsvetenskaplig idrottsforskning), SIPF (Svensk idrottspsykologisk förening) och SNAFA (Svenskt nätverk för anpassad fysisk aktivitet). I fokus står samverkan mellan olika forskningsdiscipliner och förhoppningsvis nya former av samarbete mellan olika idrottsintressenter, akademi och praktiker inom idrott.

Vi hoppas på intressanta och utvecklande dagar med aktuell forskning och tillämpning samt givande möten med kollegor inom det idrottsvetenskapliga området.

Välkommen!

Konferensens programPDF (pdf, 146.6 kB)

Anmälan till konferensen görs senast måndag 6 november.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen