Fotboll

Seriepremiär för HBK Futsal

Imorgon lördag är det premiär för HBK Futsal i seriesystemet. Lagets målsättning är att tampas i toppen av näst högsta division och på sikt nå SFL. Första hindret på vägen är småländska Fågelfors.

På lördag kl 13:30 visslar domaren i pipan i Högskolehallen. Då slår HBK för första gången i världshistorien de första passningarna i inomhusfotbollsformen futsal.

Hittills denna säsong har HBK spelar två träningsmatcher samt en träningsturnering i Örebro. Det har bara blivit en viktoria, men å andra sidan har det varit högkaratigt motstånd.
– Vi mötte bland annat Örebro och de är ett av Sveriges bästa lag, så vi har matchat tuffs, konstaterar Per Lunnebjer Svensson, en av de drivande krafterna i HBK Futsal.

Futsal är en variant av fotboll som spelas på en mindre spelyta med färre utespelare än det som normalt sett upplevs på Örjans vall. Ordet kan översättas med inomhusfotboll, men är inte synonymt. Efter att sporten fick egna officiella regler (av Fifa) blev futsal egen variant av fotboll med bollstorleken som den största skillnaden. Halmstad FK startades 2012 och heter numera HBK och är en del av Halmstads BK:s organisation.

Rosengård är favoriter att gå upp, men HBK siktar på att vara med i toppstriden i serien.
– Vi har mött Rosengård nu på försäsongen och förlorade med 6-3, men de känns inte oövervinnerliga, menar Per.

Sedan Halmstad FK blen en del av HBK har nya spelare attraherats.
– De som har kommit är bättre, men kanske finns det även de som skräms lite av att vi är en allsvensk förening. Många tror kanske att det är för hög kvalitet. Självklart vill vi vara en förening som ligger i toppen och som satsar uppåt, men vi är samtidigt väldigt inkluderande, förklarar Per.
– Däremot är det en balansgång – attraherar vi för bra spelare som även har en karriär i vanlig fotboll är risken att det blir svårt att kombinera eftersom våra säsonger överlappar, fortsätter han.

En dröm för HBK Futsal vore att möta vanliga HBK i en inomhusmatch.
– Det vore väldigt kul. De skulle klara sig långt på att de är så bra fotbollsspelare, men det är trängre och väldigt små ytor inomhus.

En dröm vore även att fylla Högskolehallen under premiärenvigen.
– Det är svårt att veta, men vi hoppas på ett rejält lyft publikmässigt. De som har haft säsongskort till Allsvenskan går in gratis. Jag kan verkligen rekommendera futsal – det händer mycket, är intensivt och blir många mål.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen