Badminton

Sofie matchhjälte när Halmstad vann i Golden Set

Det var vår superdanska Sofie Holmboe Dahl som blev mathchjälte när Halmstad slog Skogås hemma i Söndrumshallen i en riktig tretimmarsrysare. Men hjärnan bakom segern var coach Niclas Rosengren.

Det bjöds på riktigt rafflande badmintonunderhållning i Söndrumshallen ikväll. Efter sex matcher och 2,5 timmars spel var ställningen tre lika och årets första Golden Set-avgörande var ett faktum.

Felix tillbaka
Men innan dess hade Felix bevisat att han minsann har behållt sin fina form trots skadeupphållet i en övertygande tresetsseger mot Douglas Lidman, 11-10, 11-6, 11 6.

Och på banan intill fick vi se årets bästa damsingel när Sofie slog landsmaninnan Irina Andersen med minsta möjliga marginal, 11-10 i femte och avgörande.

Skogås vände
Ledning med 2-0 alltså, men Skogås vände snabbt genom att vinna Herrsingel 2 och Herrdubbel relativt enkelt.

Nyckelmatchen blev då damdubbeln där Line och Sofie tog ledningen med 2-1 i set och hade matchbollar i fjärde set. Men Skogåsparet vände och vann en riktig rysare med 11-9 i avgörande. Det kändes riktigt surt eftersom vi därmed tappade chansen att bli trea i serien och få en lättare kvartsfinal.

Felix och Louise tände till
Men Felix och Louise tände till och lyckades spela hem mixeden med i fyra set efter riktigt bra mixedspel.

”Det märktes lite att Felix varit borta ett tag i början,” säger Louise efter matchen. ”Men vi fick ordning på spelet allteftersom matchen gick och på slutet spelade vi riktigt bra.”

Tre lika i matcher och Golden Set alltså
Halmstads lagledare Niclas Rosengren och Skogås dito Joacim Fellenius började välja bort matcher och det blev Niclas som till slut fick välja mellan mixeden (som Halmstad vunnit ganska enkelt) och damsingeln (som var stenhård).

Och det var många i publiken som höjde ett förvånat ögonbryn när han valde… damsingeln…(?)

Hur tänkte du Niclas?
”Skogås har vunnit flera Golden-set mixedar och hade ju möjlighet att byta in Irina Andersen i mixeden. Och Sofie ville spela och hade en bra känsla i kroppen.”

Och det visade sig vara ett riktigt genidrag.

Sofie spelade nästan felfritt och vinner Golden Set med 11-3. Det betydde 4-3 till Halmstad och hemmavinst.

Smolk i bägaren
”Ja, vi får ta med oss den här fina känslan in i slutspelet,” säger Niclas, ”men samtidigt grämer jag mig lite att vi inte kunde vinna med 4-2. Då hade vi sannolikt kunna bli 3:a i mellanserien och få en enklare kvartsfinal. Men vi tar många fina erfarenheter med oss från matchen: Felix är tillbaka och visar fin form, Sofie gör en fantastisk insats och är ikväll den bästa damsingelspelaren i SBL, och Louise fortsätter att imponera i mixedspelet.”

Återigen, bautatack till alla fantastiska funktionärer med Familjen Tellander i spetsen denna gång, linjedomare, domare, kaffekokare, programförsäljerskor och supportrar som gör våra arrangemang till riktiga festkvällar. 

Nu laddar vi för första kvartsfinalen som spelas den 5:e mars. Motståndare och plats meddelas inom kort.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen