Halmstad

Tidigt på lördag morgon så ringde klockan

Tidigt på lördag morgon så ringde klockan och det var dags att börja röra sig mot Kombihallen i Halmstad för en samling och combine. 
Du som är insatt i am.fotboll och kollar på NFL har nog hört talas om ”NFL Scouting Combine”, där landets absolut bästa collegespelare blir samlade för att göra en massa olika fystester.

Det som skiljer oss från dem var, bland mycket annat, såklart att inga var och scoutade oss. Men vi gjorde tester som:
40-yard dash, där man ska springa sitt snabbaste på tid. Personligen är jag väldigt nöjd med mitt resultat där eftersom det passar min position.
Broad Jump, där man ska testa sin spänst och explosivitet genom att hoppa så högt som möjligt.
3 Cone Drill, där tre koner ligger som ett L och man ska testa sina riktningsförändringar och explosivitet.
Shuttlerun, likt 5-10-5 övningen. Man ska starta i mitten och med explosivitet springa till ena sidan och nudda marken för att sedan springa över till andra sidan och nudda marken och sen in i mitten igen.
Detta var en mycket bra start på helgen och man fick en bra överblick på hur man ligger till fysiskt sett. Tanken vi har med detta är att vi ska göra det två gånger per säsong för att följa utvecklingen.

 

Efter våran combine så hoppade vi in i bilarna och den nära tre timmar långa resan, och teoripluggandet, till Lidköping startade. 

 

14.00: SCRIMMAGE

Bild tagen från Lidköping Lakers instagram
Nu till det roliga, gametime! 

På scrimmage kan man bestämma lite olika regler gällande poäng osv, och denna gång så fick man poäng genom att göra ”first down” vilket betyder att man antingen springer eller kastar bollen minst tio yards på fyra försök.
Detta gick iallafall mycket bra och vi gjorde många poäng. 
Det finns inte så mycket att säga om själva scrimmagen och jag vill istället rikta fokuset på hur vårat lag är och på vilken nivå vi kan tänkas ligga på när tävlingssäsongen börjar….

 

..och det ser så sjukt bra ut!! 
Vi blir bara mer och bättre samspelta, vi har en mycket bra defensiv och lika så offensive. Har du intresset och tiden så tycker jag att du ska ta chansen att se oss spela för vi kan nog bjuda på intressant och rolig fotboll!

Vi vann iallafall scrimmagen och får vi med glädjen och spelglädjen alla hade under och efter matchen så har vi alla chanser att få en mycket bra säsong. Jag har inte spelat am.fotboll länge men har alltid vart aktiv inom någon lagidrott så jag vet verkligen vad bara glädjen i ett lag kan bidra till när man ses som underdog mot ett annat lag.

Ganska precis två veckor kvar tills det smäller på allvar och det ska bli så jäkla kul!!

Efter matchen så åkte vi, tillsammans med våra motståndare, till Lakers klubblokal (vilket var så sjukt fräsch!!) och hade grillfest. Stämningen var på topp och alla hade roligt ihop vilket är kul då det small ganska bra på matchen timmen innan, men antar att en bra egenskap i denna sport är att man lämnar det som hände på planan, på planen efter matchen väl är över. 

Det finns inte så mycket mer att säga om detta mer än att jag vill tacka och önska Lidköping Lakers ett stort lycka till i deras serie och att jag håller tummarna för att få möta er någon gång igen!


Söndag morgon….
Utan att jag ska behöva nämna det så antar jag att många av er läsare kan tänka er att det blev en lång kväll?

…..men någorlunda tidigt så fick vi alla kliva upp då coach väckt oss…… för ytterligare ett par fystester i Lakers gym som dem har i klubbhuset.
Denna gång var det mer styrka som stod på schemat och trots många trötta spelare så körde vi hårt och jag tycker alla gjorde riktigt bra ifrån sig. 

Sedan efter denna lååånga timme så packade vi ihop och städade efter oss så det blev lika fint som det var när vi kom dit.

Nu var denna helg slut och den har vart otroligt rolig, lärorik och tuff! 

Nu är det två träningar kvar innan premiären och de sista detaljerna ska slipas genom internmatch och nötande av teori på egen hand. Som jag nämnde innan så är glädjen väldigt stor i laget och under helgen hörde jag flera gånger under tiden på sidan att man var så sjukt sugen på att spela och att man verkligen tycker att detta är det roligaste som finns, vilket jag är beredd på att hålla med om. 

Sista veckan innan premiären tänkte jag hitta på något speciellt som tex spelarpresentation, intervjuer eller något annat, får se vad jag hittar på! Iallafall något som kan öka hypen inför premiären för säsongen -17 och MIN ALLRA FÖRSTA ”RIKTIGA” MATCH, du som känner mig sedan innan vet att jag verkligen strävat efter detta.

Se till att vara ledig den 6/5 säger jag bara!!
One, two, three EAGLES!!

 
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen