Halmstad

Tilde Freiholtz säsong slutar inte bara för att isen är borta i Arenan

I helgen var jag i Malmö för att delta i Skånespetsen som är ett slags elitsammandrag för dem bästa åkarna i Skåne.
Vi brukar ha ungefär 3 träffar per säsong och under den sista träffen på säsongen brukar vi bli tränade utav en gästtränare, vilket är väldigt roligt.

 
Denna gången fick vi möjligheten att träffa och bli tränade av Michael Huth, som bland annat har varit tränare för en av mina största förebilder Carolina Kostner.
Han var med henne under åren då hon bl.a tog ett OS brons, vann VM guld, tog två stycken VM silver, tre VM brons, fem EM guld, två EM silver, samt tre EM brons. 
 
Det kändes såklart väldigt speciellt och han verkade som en väldigt bra tränare. Många olika tränare har olika tekniker som dem lär ut vilket även han hade så jag fick med mig väldigt mycket tips hem. Passen bestod utav mycket teknik, där vi fick testa hans idéer vilket både är ganska svårt eftersom mycket är nytt, men även väldigt kul då man kan se hur det påverkar mina egna hopp, steg och piruetter. 
 
För att sammanfatta helgen så skulle jag alltså säga att den var väldigt lärorik och att jag gillade mycket av hans teknik, vilket gör att jag kommer ta med mig så mycket som möjligt utav det han sa till mig att jag t.ex skulle förbättra eller ändra! 
 
 
Framöver har jag inga sammandrag eller tävlingar att åka på, då vi inte har någon is kvar i Halmstad, vilket gör att vi får åka till Tyringe för att kunna träna på is och det gör vi inte för än om några veckor. Dessutom så blir det bara av någon gång i veckan då fokuset just nu ligger på off-ice träning, där vi tränar mycket kondition, styrka och rotationer. 
Så ser träningen ut fram till vecka 25 då alla träningsläger drar igång över sommaren.
 
//Tilde
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen