Cykelsport

Caroline Andersson vann U17-Nieuwlingen Dames klassen (tjej klassen i min åldersgrupp) överlägset

 

 

Under Valborgshelgen var jag i Holland och Belgien och tävlade. Anledningen till att jag åker såpass långt bort och tävlar är är att Benelux har några av världens bästa cyklister och stora startfält.

 

På lördagen tävlade jag i Dordrecht i Zuid-Holland, vi skulle köra ett kort tempo lopp på 1,5 km och ett GP-lopp över 40 minuter. Ett GP-lopp är som ett linje fast man kör bara på korta varv. I detta fall var varvet ca 800 meter. På grund av att jag har allvarliga problem med allergi och medicin doseringen blev helt fel var jag helt matt i kroppen och hade ingen energi. Tempo loppet gick helt åt skogen, men jag hann piggna till lite tills GP-loppet och lyckades köra igenom en helt ok tävling ändå.

 

Under söndagen körde jag ett linje över knappt 7 mil i belgiska Vliermaal. Vi startade med jämnåriga killar, vilket är väldigt ovanligt, tjejerna brukar starta med yngre killar för att jämna ut och få alla i startfältet att vara lika bra ungefär. Generellt sätt är killarna bättre ju äldre i åldrarna man kommer. Men jag körde ett super lopp på den väldigt kuperade banan och var till och med 3 i ett spurtpris! De andra tjejerna släppte mycket tidigare än mig, man har inte så mycket nytta av att ligga i klungan när det är kuperat utan det gäller mer att vara stark. Jag vann U17-Nieuwlingen Dames klassen (tjej klassen i min åldersgrupp) överlägset.

 

På måndagen körde vi en plattare tävling på 7 mil, vi startade även nu med de jämnåriga killarna. Jag hade bra ben och satt med killarna långt fram hela tävlingen! Jag var väldigt trött mot målgången men blev ca 15de bland killarna och vann tjejklassen.

 

 

 

Denna helgen var jag i Danmark, mer specifikt i Ejby och Lejre. Första dagen körde vi med jämnåriga killar igen under en 8 mil lång tävling. Jag kände mig ganska trött och matt i kroppen hela dagen, men lyckades ändå vinna tävligen i en spurt, 2:a blev min lagkompis Julia Borgström. Dagen efter kände jag mig helt kass i kroppen, småsjuk och hade ingen kraft i benen. Spurt brukar vara min starka sida men när vi kom in i sista kurvan ca 300 meter före mål, så skedde det en vurpa (crash) på den sidan av klungan jag låg på och jag tvingades att stanna av och hamnade bakom klungan. De sista kilometerna i tävlingar går alltid väldigt fort, så när jag hamnade bakom klungan, och inte längre hade skydd från vinden kom jag inte ikapp igen. Eftersom jag också kände mig så matt i kroppen kunde jag inte trycka på så mycket att jag kom ikapp på 300 meter.

 

Nu har jag försökt bli frisk hela veckan och i helgen väntar det första stora etapploppet för året, Youth Tour i Greve. Helgen efter är en uttagnings tävlingarna till Ungdoms-OS i Ystad.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen