Halmstad

VOLLEYBOLL Dam – SM-slutspel: Semi 2

Imorgon onsdag spelas den andra SM-semifinalen mellan Hylte/Halmstads damer på bortaplan mot Örebro . Hylte/Halmstad vann i lördags första mötet mellan lagen med 3-1 i Halmstad i semifinalen i bäst av fem matcher.

Örebro visade framför allt upp ett starkt försvarsspel och innan Hylte/Halmstad kunde med tålamod spela ut hela sitt anfallsregister för att få hål på Örebros försvar. Örebro vann första set, men sedan vann hemmalaget i tre raka set.

Ett tätt försvarsspel är något som Örebro kommer att fortsätta med i sin egen hall, plus att deras servepress kommer att vara bättre än senaste matchen i Halmstad Arena. Jona Vigfusdottir, Iida Murto och Aida Rejzovic kommer att leda lagets offensiva spel, där HH måste fortsätta att kontrollera dessa spelare i sitt eget block- och försvarspel för att fortsätta vara framgångsrika.

Hylte/Halmstad hade en bra fördelning på sitt anfallsspel i sista matchen och framför allt Nakeyta Clair visade upp en starkt block-och anfallsspel med sina 20 poäng. Stina Rix var kanske ändå planens starkaste kort, med oerhörd hög servemottagningsstatistik och ett varierat anfallsspel. Till onsdagens match ska HH naturligtvis fortsätta att sprida ansvaret på många spelare, både offensivt och defensivt. Det finns fortfarande mer kvaliteter att ta ut ur laget!

 

Senaste matchen:

SM-semi 1: Hylte/Halmstad vs Örebro 3-1 (24-26, 25-14, 25-23, 25-17)

Bästa poängplockare HH:

Nakeyta Clair 20 poäng

Tiana Dockery 18 poäng

 

Bästa poängplockare Örebro:

Jona Vigfusdottir 16 poäng

Iida Murto 14 poäng

 

Kommande matcher:

9/4 14.00 Semi 3 – Hylte/Halmstad vs Örebro i Örnahallen i Hyltebruk

ev.12/4 Semi 4 – Örebro vs Hylte/Halmstad i Idrottshuset i Örebro

ev.14/4 Semi 5 – Hylte/Halmstad vs Örebro i Halmstad Arena

 

Tony Westman
Head Coach Hylte/Halmstad Volley

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen