Okategoriserad

Lördag 25 mars 14.00 SM-kvartsfinal 3 – Hylte/Halmstad vs Gislaved i Halmstad Arena

Imorgon lördag är det den tredje SM-derbykvartsfinalen mot Gislaved för HHs Volley damer. Efter två raka vinster har Hylte/Halmstad möjligheten att säkra en semifinalplats i årets SM-slutspel.

Gislaved gjorde dock det lite surt för hemmalaget i starten av senaste matchen i Halmstad Arena, med ett brilliant försvarsarbete och inställning, snodde Gislaved det första setet av HH Volley. Sedan arbetade dock hemmalaget in sig i matchen och kunde steg för steg komma tillbaka i förarsätet och vinna de tre kommande seten. Gislaveds libero Jessika Lakatos var den stora anledningen till GVK’s starka försvarsspel. Hon fick upp flera omöjliga bollar under starten av matchen.

 

I Hylte/Halmstad var för dagen det stora glädjeämnet, förutom vinsten, matchens bästa spelare Andréa Jacobsson som har kommit tillbaka i storform lagom till slutspelet. Även Nakeyta Clair fick chansen att spela några bollar per set, och börjar komma tillbaka efter sin sjukdom. Samma gäller för Jenny Carlsson var också tillbaka efter sin sjukdom.

 

Nu gäller det för Hylte/Halmstad att knyta igen säcken i SM-kvartsfinalen med morgondagens match. Gislaved har visat att de inte har gett upp på något sätt, men naturligtvis vill HH jaga vinsten och avancemanget redan i den tredje kvartsfinalen.

Hylte/Halmstad fortsätter att jobba på det offensiva spelet, i det defensiva spelet har libero Emma Mårtensdotter också börjat att hitta sin slutspelsform. Emma som i sin roll leder det defensiva spelet och i sin tur lägger en viktig grund för lagets offensiva spel.

 

Bästa poängplockare HH från KV2:

Tiana Dockery 23 poäng

Andréa Jacobsson 16 poäng

 

Bästa poängplockare GVK från KV2:

Alexandra Vajdova 14 poäng

 

SM-kvartsfinalserien:

Kvart 1: Gislaved vs Hylte/Halmstad 0-3 (13-25, 21-25, 16-25)

Kvart 2: Hylte/Halmstad vs Gislaved 3-1 (18-25, 25-19, 25-16, 25-17)

Tony Westman
Head Coach Hylte/Halmstad Volley | FIVB Instructor – level III | Bring It Promotions
www.hyltevolley.se | www.fivb.org | www.bringitusa.com
Mobile
+46707510835 | tony.westman@hotmail.com

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen