Uncategorized

Halmstad vaknar upp med historiskt SM Guld i badminton

Halmstads badmintonstjärnor tog ett historiskt SM guld i Uppsala inför ”euforiska tillresta supportrar

Spelarna i Halmstadklubben hade redan skrivit in sig i klubbens historieböcker, men det här laget hade ytterligare en sida kvar innan man kunde göra avslut för denna säsong – och som dem gjorde det!

Hjältar är dem alla men dem som skulle få stå på banan och få slå in sista bollen till ett historiskt guld heter Louise Eriksson och Sofie Holmboe Dahl.

Tjejerna vinner i golden set med 11-8 i damdubbel.

Målet laget har haft var att ta SM guld  och det är en helt obeskrivlig känsla säger en av segerorganisatörerna Sofie Holmboe Dahl till badminton.nu.

De tillresta supporters gjorde allt för att höja stämningen med trummor, tutor och hejaramsor allt för att hjälpa sitt lag till ett SM guld.

Matchen blev så jämn som alla förutspådde

När de sex delmatcherna spelats var ställningen 3-3
Halmstad hade vunnit herrmatcherna och Påvelund vunnit dammatcherna plus mixed och för att skilja finallagen åt väntade Golden Set och till mångas förvåning valde laget från Halmstad damdubbel, som man tidigare förlorat under kvällen.

Halmstad hittade en lucka, som skulle kunna ses som ett genidrag

När Louise Eriksson byttes in i stället för Irina Andersen till golden set, var planen att hitta luckorna som de sett tidigare under kvällen.

Lagen följdes åt fram till 8-8 och publiken var med på noterna, men ingen kunde säga vem som skulle ta hem kampen, men på de sista bollarna hittar guldhjältarna ett vinnande koncept och vinner tre raka bollar som gjorde att klubbens historiebok fick en guldstämpel innan man satte punkt för året.

När segerbollen var inslagen invaderades planen av segerrusiga spelare – ledare som snart bildade den klassiska hoppande ringen som blivit lite som en symbol för Halmstadlaget efter sina segrar.

Felix Burestedt vann en svängig och jämn match mot Joshua Eipe var en som firade ordentligt på plan och var grymt nervös när tjejerna spelade.

– Golden set var helt sjukt, jag var riktigt nervös, men tjejerna spelade superbra, säger Felix Burestedt.

– Det är verkligen speciellt att få vinna SM-guld för Halmstad. Jag har spelat i klubben sedan 12-års åldern och jag har tränat jättemycket med Ronny och Niklas, dom har följt mig hela vägen upp, fortsätter Felix Burestedt.

Att matchen tillslut gick Halmstads väg tror han kan ha att göra med lagkänslan i klubben.

– Hela säsongen har vi stått ihop som ett lag och haft bra sammanhållning. Många jämna matcher och Golden set har under säsongen tillslut gått vår väg, säger han.

Tränaren Ronny Gunnarsson var tagen av SM guldet när tårarna gav en hint av hur mycket segern betydde för honom.

– Det är helt otroligt, det har aldrig hänt i klubbens historia. Det är också jätteroligt att så många från Halmstad kom hit och hejade. Det tryck som var på läktarna pushade verkligen spelarna.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen