Fotboll

Wilma Leidhammar gjorde det igen mot Nordirland

BK Astrio talangen har redan gjort sex mål på sin korta tid sen hon debuterade i F16/03-landslaget.

När man läser hur många mål Wilma Leidhammar har gjort så står det tre mål på två landskamper, då skall sägas att de övriga tre målen som inte är noterade är en internmatch vid hennes första landslagssamling.

Under lördagen besegrades Nordirland med 3-0 efter ett hattrick av Wilma Leidhammar och legendaren tillika förbundskapten sa så här efter matchen
– Det är väldigt skönt och roligt att vi håller nollan, gör tre mål framåt och vinner matchen, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Efter en kvart hade Wilma Leidhammar gjort sitt första ”riktiga” landslagsmål efter att Johanna Renmark och Fiona Eriksson gick på avslut och en retur uppstod och där dök Wilma Leidhammar upp och vispade in ledningsmålet till 1-0.

Strax in på andra halvlek ökade Sverige på sin ledning
Efter ett inkast fintades några motståndare bort innan bollen nådde Wilma Leidhammar som lade in sitt andra mål i matchen till 2-0 i den 52:a minuten.

Klicka här för att se Wilmas Hattrick

Hattricket kom efter en dryg timmes spel när Matilda Vinberg skickat in bollen mot Wilma i boxen som inte gjorde någon besviken och utökade till 3-0 till Sverige som också blev slutresultatet.

Wilma har med blott 2 landskamper visat att hon är en målskytt av rang och kommer bli en viktig spelare för landslaget i många år framöver om Halmstadsport får sia…..

*text uppdateras

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen