Volleyboll

Hylte/Halmstad tog första segern i finalen mot Linköping

Det är alltid en härlig känsla att spela final. Det är väldigt få förunnat och de som kom till Halmstad Arena fick se en het femsets-duell mellan säsongens två bästa lag.

Matchen började med ett Linköping som var mest taggade för spel.

LVC:s Martin Larsson gjorde som vanligt och tog i från tårna när han anföll.
Hylte/Halmstad hade inte riktigt kommit ur omklädningsrummet men lyckades ändå hänga med en bra bit i setet,  Dock hade Linköping mest luft under vingarna och kunde knyta ihop setet.

Andra set fick H/H fick dock till en helt annan matchbild

Hylte/Halmstad får nu igång sina spikers och även om mottagningen inte är den bästa, får passare Victor Nielsen fram bollarna riktigt bra. H/H har fått upp sin defense på en hög nivå och till och med sekretariatet får påhälsning av Nicholas Goodell i jakten efter en boll. Ett sekretariat som vid såna tillfällen sätter andan i halsen och blir livrädda för att spelaren ska göra sig illa.

Nick skakar av sig sekretariatsdammet och fortsätter spelet som ingenting har hänt. Andra set tas av Hylte/Halmstad och Linköpings Andrew McWilliam blir så förbannad att han får ett gult kort och varning när tredje sen inleds.

Efter tiominuterspausen har H/H gått ner lite i tempot

Man låter LVC få alldeles för mycket utrymme i början av setet och även om Johan Mårtensson får till mycket bra mottagning, blir det alldeles för mycket slarv och missbedömningar i setet. Hylte/Halmstad är dock ifatt vid 14-14 men sen kommer ytterligare ett dipp och LVC har inga problem att vinna tredje set.

Head coach Per-Erik “Perra” Dalqvist pushar på och manar på killarna inför fjärde set

Från laget hörs ett gemensamt go och ut kommer man som ett lag som arbetar tillsammans. Vid varje boll visar man att man jobbar gemensamt och vilken defense man får upp ju längre matchen lider. Servemottagningen är inte den bästa matchen igenom men vem tänker på det när man har som mål att vinna ändå. Killarna sliter på varje boll och Johan Mårtensson är en spelare som har riktigt bra och många smarta anfall. Dessutom finns han i blocket, i serven och han räddar många av LVC:s anfall. Adam Bradbury har dessutom riktigt bra anfall tillsammans med Nick. H/H:s centrar är ofta redo även i defense och inte bara framme vid nät.

Bland annat gör Anton Ribom en jätteräddning av en boll som är på väg ut ur plan. Hylte/Halmstad vinner det fjärde setet och därmed blir det ett femte sådant.

Hylte/Halmstad får till en riktigt smakstart ack vare David Petterssons riktigt snygga servar och glider snabbt iväg till 5-0. I femte set kändes aldrig H/H hotade utan man vinner det helt enkelt för man står upp och spelar som ett lag. Man tappar aldrig sitt spel trots en förlorad boll. Hylte/Halmstad vinner även det och matchen med 3 – 2 (18-25, 25-23, 22-25, 25-18, 15-11)

Pris till bästa spelare

nr 5 Andrew McWilliam, Linköpings VC

nr 3 Nicholas Goodell, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen