Uncategorized

LFK i ensam serieledning efter derbyvinst

Laholms FK brukar aldrig vinna borta mot Stafsinge IF men nu tog LFK en stark 3-1-seger efter 1-1 i paus. I och med vinsten gick Laholm upp som ensam serieledare i division 3. ”Det känns förträffligt!”, konstaterar tränare Joseph Wahlund efter matchen…

LFK gjorde en bra match i Falkenberg där Stafsinge skapade i och för sig några hörnor i inledningen sedan de haft en del boll, men efter de första tio minuterna kunde LFK ta över i vinden.

– Vi gjorde en riktigt bra match och var påkopplade från start. Stafsinge spelade väldigt rakt och satte bollarna djupt tidigt. Så det kändes inte så farligt, säger Joseph.

Det blåste kopiöst även uppåt norra Halland under Kristi himmelsfärdsdagen och det ställde till det för LFK vid Stafsinges 1-0-mål.

Hemmalaget lyfte en boll över LFK:s backlinje och då bollen stannade i vinden missbedömde Rasmus Lundgren situationen och blev lobbad.

– De hade inte haft någon målchans innan det. Inte vi heller förvisso men det kändes så klart onödigt när det är vädret som gör att de får läget.

Målet kom efter knappa halvtimmen spelad och det var egentligen LFK:s bästa period i halvleken.

Trots 1-0 i baken trummade gästerna på

– ”Ragge” (lagkapten Lucas Ragnarsson) sa till killarna att det här vänder vi om vi bara kör på och spelar vårt spel och det gjorde vi även fortsättningsvis, säger Joseph.

LFK kvitterade lite från ingenstans när Besnik Callaku drog till från 20 meters håll och fick se bollen studsa i mål via stolpen. Det var ”Bes” femte mål under säsongen.

– Där hade vi marginalerna på vår sida. Vi hade haft nästanlägen och bra inläggslägen men ingen hundraprocentig chans, säger Wahlund.

Den stora målchansen kom dock innan paus när Adam Vernersson spelade fram Callaku på den bortre stolpen. Stafsinges målvakt gjorde en jätteräddning och klarade avslutet från nära håll.

– I pausen känner vi att vi har dem. Jag tycker att vi är bättre som lag. De har individuellt skickliga spelare och med en förlupen boll kan det gå hur som. Men de hade medvind i första.

 

Besnik Callaku har gjort mål i fyra raka matcher och med sina fem mål totalt är han tvåa i skytteligan i division 3. Arkivbild

LFK startade andra halvlek bra och skapade hörnor och nästanlägen efter paus. Efter 65 minuters spel kom Teo Svensson in för Adam Vernersson som bränt ett friläge efter halvtidsvilan.

Laholm gjorde 2-1 efter 70 minuters spel då Besnik Callaku spelade fram Edmond Tasimder i djupet. Anfallaren placerade in bollen bredvid målvakten.

– Jätteskönt för både ”Eddie” och för laget. Men framförallt för Eddie. Som anfallare är det skönt att göra mål. Han jobbar och sliter som bara den.

Efter målet kom Ludvig Larsson in för Hasanen Nazar. Med sin snabbhet hotade ”Ludde” Stafsinges försvar gång på gång sedan han kom in i spel.

Med fem minuter kvar att spela avgjorde LFK matchen till 3-1. Nils Hedström vände spelet och Teo Svensson satte dit bollen från kanten.

– Jag vet inte om det är ett inlägg, han sa att det inte var det men jag vet inte om jag tror honom. Det såg ut som ett inlägg som gick stolpe in, skrattar Wahlund.

LFK hade alltså stolpe in i matchen. Hemmalaget hade stolpe ut. I slutsekunderna hade Stafsinge sin vassaste reduceringschans då bollen gick just i stolpen och ut.

– Vi gör tre mål på fem chanser. Det får vi vara nöjda med. Bra utdelning. Roligt! En jättebra laginsats – alla var bra, berömmer LFK-tränaren.

Bäst i LFK var Herman Johansson i mittförsvaret och Adam Johansson som ”ovan” högerback. Besnik Callaku går från klarhet till klarhet och har gjort mål i fyra raka matcher.

– Besnik har hittat en bra yta som han kan attackera från och han jobbar och sliter stenhårt i matcherna. Det är ett jättebra nyförvärv.

LFK har fem raka segrar och sju raka utan förlust. I och med vinsten och att Vinberg samtidigt förlorade mot Kongahälla (2-1) så gick LFK upp i ensam serieledning med tre poängs marginal.

Redan på söndag väntar nytt derby och seriefinal mot Vinberg.

Då är Max Johnsson och Hamodi Wasmy åter i truppen efter avstängningar.

– Hoppas att det kommer lite folk och tittar på söndag, avslutar LFK-tränare Joseph Wahlund.

LFK-Vinberg spelas på Glänninge Park söndag klockan 14:00.

Adam Johansson har fått agera högerback i de senaste matcherna och har gjort det mycket bra. Arkivbild

I samarbete med Laholms Tidning och artiklar skrivna av Johan W Jönsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen