Fotboll

Wilma Leidhammar lämnar BK Astrio

Det var en tidsfråga innan 18 åriga Wilma Leidhammar skulle lämna Söndrumslaget, nu är det dags att ta nästa steg i sin fotbollskarriär…

Leidhammar är fostrad i Alets IK är klar för IFK Norrköping som spelar i damernas Elitetta.
Laget ligger för tillfället på en femte plats efter nio matcher.

Wilma som öst in mål för sitt Astrio har haft många ögon på sig från klubbar högre upp i seriesystemet.

Så här skriver Astrio på sin hemsida

BK Astrio och hårdsatsande Elitettanlaget IFK Norrköping har idag nått en överenskommelse om en övergång av Wilma Leidhammar. Övergången kommer att verkställas den 1 juli vilket innebär att Wilma kommer att fullfölja vårsäsongen i BK Astrio innan flyttlasset går till Norrköping.

Wilma kom till BK Astrio när hon var 14 år gammal från Alets IK. Wilma tog snabbt klivet upp i BK Astrios A-lag och har under sina fyra säsonger spelat 73 matcher och gjort 60 mål.

Som Astriospelare har Wilma fått sin första kallelse till ungdomslandslag och varit en stark bidragande faktor till föreningens resa de senaste säsongerna.

Mats Jingblad, styrelseledamot på BK Astrio säger följande:
– Vi är glada och stolta över att Wilma kan ta nästa steg i sin fotbollsutveckling. Hon är verkligen en av de största talangerna i svensk fotboll. Vi vill passa på att önska Wilma stort lycka till, samtidigt vill vi ge en stor eloge till alla ledare och tränare som har hjälpt Wilma på vägen.

Wilma Leidhammar säger följande:
– Det känns bra och som att det är det rätta steget för min framtida fotbollsutveckling. Jag har haft en jättebra tid i BK Astrio och lärt mig mycket men nu känns det som att det är rätt tidpunkt att ta ett sånt här beslut och ta nästa steg. Men fram till 1 juli är det BK Astrio som gäller och jag ska bidra med allt jag kan under mina sista matcher i föreningen.

BK Astrio vill tacka Wilma för hennes fina insatser i föreningen och önskar henne ett stort lycka till i sin fortsatta fotbollsresa!

Läs mer om övergången på
https://ifknorrkoping.se

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen