Bandy

Oskarströms Bandyklubb pojkar 19 skriver in sig i klubbens historieböcker

Att spela Bandy i södra Sverige är för många orimligt, men i Oskarström lyser bandyplan för fullt när klubbens pojkar 19 tränar tillsammans med A laget för stundande matcher i pojkallsvenskan.

Att Oskarström har ett bandylag som pojkar 19 ger en liten stabilitet för klubben som brottas varje år med spelare, vi får se om dessa killar blir tongivande i A laget.

Tränaren Mikael Abrahamsson  säger att just nu är det 2 hockeykillar som är här och provar så får hoppas att de fortsätter spela.

Några av killarna har redan testat på A laget, men just nu är fokus på att klara sig riktigt bra i pojkallsvenskan Sydväst.

För att spela bandy här nere så blir det långa resor till matcherna bland annat Mölndal – Frillesås – Surte men också Skirö utanför Vetlanda.

Oskarström ligger just nu på en fjärde plats efter att ha knipit sin första poäng i helgen mot Surte hemma.
Målsättningen för P19 laget är att komma top 3, för det känns som att lagen är rätt jämna förutom Mölndal som är strået vassare säger tränaren Mikael.

Mikael berättar också att de lånar spelare från Skövde till Oskarström för att bredda sin trupp, där ser man att avståndet för att spela bandy spelar ingen roll bara de får spela bandy.

Hålla sig på planen

Det som oroat lite är alla utvisningar som laget dragit på sig, men när vi frågar spelarna så har de blivit mycket lugnare om man kollar ett år tillbaka säger de och ler med hela ansiktet.

Hur unikt är det att ni har ett pojkallsvenskt lag i Oskarström?

Det är första gången i OBK´s historia å det är oerhört stort för vi tävlar med många andra idrotter om att ha killarna kvar i bandyn & då i OBK säger tränaren Fredrik ” Fritz” Andersson till Halmstadsport.

Då vissa spelare har andra aktiviteter så några tränar varje gång – någon varannan vecka, på denna breddgraden så måste vi ta tillvara på alla ungdomar – vi exkluderar ingen , alla får vara med  sen  är det viktigt att ha kul och respektera varandra också säger tränaren Fredrik ”fritz”Andersson som avslutning till Halmstadsport.

Oskarströms Bandy pojkar 19

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen