Bandy

Snöigt värre på Strömvallen när OBK spelade mot Skirö AIK i pojkallsvenskan

Det är inte lätt att spela bandy när det vita flingorna vräker ner över isbanan, det fick spelarna i de båda lagen erfara idag.

Hemmalaget inledde väldigt trevande mot skirö i pojkallsvenskan och det tog ett tag innan OBK började få fart på skridskorna.

Inledningsvis försökte man spela från backlinjen och upp, men i snöyran fick OBK det jobbigt och blev allt som oftast tillbaka tryckta på egen planhalva som generade att bortalaget Skirö gjorde 1-0 efter 11 minuter genom Anton Edvinsson.

Knappa tre minuter senare gör bortalagets Adam Lisell 0-2 och det skulle inte sluta här utan när matchuret tickar in på 18 minuter är det dags igen och 0-3 var ett faktum.

Efter 20 minuter så börjar hemmalaget vakna till liv och börjar spela enklare samt börjar ta för sig mer över banan, men killarna får inte in den orange bollen bakom duktiga målvakten i Skirö.

När första halvlek är gången så står det 0-3 på tavlan, men ett hungrigt hemmalag inledde andra halvlek på bästa sätt när Pontus Andersson trycker in 1-3 efter det gått 2, 23.

Skirö utökar sin ledning till 1-4 efter 14 minuter och hemmalaget satsade framåt och Olle Vighult sätter bollen bakom Skirös målvakt när det gått 19 minuter in på andra…

Tyvärr för OBK så kontrar Skirö in 2 mål till och vinner med 2-6

Så här sa tränaren i OBK Fredrik Andersson till Halmstadsport

-Jag tycker att så länge det var snöfritt på isen kunde vi spela vårt spel, vi har många lägen att göra mål men de hade en väldigt duktig målvakt.

Efter 0-3 underläge i halvlek så var vi tvungna att gå på lite högre upp i banan, och lyckas bra med det genom att vi reducerar.
De kunde kontra på oss när vi ligger på & siffrorna speglar inte matchen säger Fredrik Andersson som avslutning.

Nu tar vi nya tag när vi möter Frillesås hemma på söndag!

OBK - Skirö Pojkallsvenskan

OBK bilder av Anna Abrahamsson

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen