Fotboll

Alexander Johansson sänkte utsikten med sina 2 mål

Superinhopparen Alexander Johansson visar igen vilken striker han är och ställde nu frågan på allvar till Haglund – Är det inte dags nu…

Alexander gjorde 2 av HBK´totalt 4 mål i matchen mot Utsiktens BK inför en bra publiksiffra på 3424 personer, där dagens tystaste stund kom när Utsikten gjorde 4-1.

HBK började piggt men det kan man inte säga att Utsiktens målvakt gjorde när han fumlade med bollen i eget straffområde och Villiam Dahlström snodde bollen.
Målvakten fick ett snabbt uppvaknande och revanscherade sig och dagens två första hörnor var inskrivna på pappret.
Erik Ahlstrand fick omgående HBK´s andra chans, då stod det 4 minuter på klockan.

Bortalaget hade förutom målet inte några superduper chanser matchen igenom utan som vanligt hade backlinjen koll, som fick ändras efter Alexander Berntsson fått en rejäl smäll på foten och få utgå.
In kom Marcus Olsson och visade även han en stabilitet när han nu fick komma in och visa vad han går för och spelsystemet gick över till klassiskt 4-4-2 när Olsson äntrade planen.

Hemmapubliken skulle få jubla när duracellkaninen Joel Allansson fick på en bra träff från 22-23 meter efter 39 minuter, där bollen tog i stolpen och sen i målvaktens bakhuvud ut till hörna.
Svedbergs hörna visade Sadat Karim spänst och skickade in 1-0 och jublet gjorde svallvågor på Nissan.

Andra Halvlek visade Malkolm i hemmamålet att han är vaken och gjorde ett resolut ingripande som också var de vassaste chansen förutom målet som burväktaren Malkolm hade för dagen.
Bortalaget hade bra fart i grejorna första kvarten men det hände inte så mycket förutom ovan nämnda.

Desto mer skulle det hända när Superinhopparen Alexander Johansson och hans lokförare Bohman som gör så Johansson får ytor att jobba på.
Dagens snabbaste och vassaste anfall genererade i 2-0 till HBK när Malkolm hittade Bohmans huvud som skarvade vidare till  Johansson eller super”Alle” som lobbade in 2-0 efter 72 minuter.

Ridå ner för Utsikten och HBK trummade på och när HBK gör 3-0 genom Baffoe när han vrider om halvt liggande trycker in bollen i nätmaskorna i den 83:e minuten.
Sen skulle Johansson stänga butiken med sitt andra mål för kvällen och skicka en klar och tydlig fråga till tränaren Haglund med – ge mig chansen och jag tar den.

Dubbla stolpar innan bollen går över mållinjen och 4-0 är ett faktum, sen att Utsikten reducerar till 4-1 och bortapubliken fick jubla – om det skulle funnits någon.
Knäpptyst på Örjan och tre poäng säkrades på ett bra sätt utan att glänsa.

De båda tränarna summerade matchen på efterföljande presskonferens
Utsiktens tränare Bosko
En tuff match för oss!
Till slut fick de mål på samma yta 5 hörnor på raken på precis samma yta säger Bosko och jävligt bra hörnor.
Sen trycker vi på i andra halvlek där Jag tycker vi har momentum, tycker att vi vrider och vänder på det.

Vi kommer till några halvchanser sen när de gör 2-0 kommer från en utspark från målvakt det får inte gå till på det sättet, Den är lite redå för oss.

Magnus Haglunds summering
Jag tycker att vi gör en rätt så bra match i det stora hela!

Vi gör ett mål och har ju utöver det stolpskott.  Ett antal andra chanser totalt sett har ju en nick i ribban.
Vi har ett antal situationer i första halvlek som kunde resultera i mer så vi var välmotiverad till att ha ledningen.
Sen i andra får vi inte till det första 20 i andra där vi får korta anfall och Utsikten får starta nya anfall och få några vändningar, men vi reder ut det och de 20 minuterna visar vi varför vi är ett topplag.

70 ganska stabila minuter och 20 som vi kan göra bättre och men ibland är det så att motståndet är bra också som i det här fallet summerar Haglund.

Haglund fick frågan av lokaltidningen HP vad som saknas för att superinhopparen Johansson skall bli en startspelare
Det är ju en konkurrentsituation, en hård konkurrens.
Alexander har ju alltid haft sin starkaste bit längre fram i matcherna när matcherna är stängda och låsta.
Han ställer ju allt allvarligare frågor, ju fler mål man gör och fler idag, sen så var hans presspel också det bästa han har visat upp.
Gör precis det man ska göra när man kommer in att man ska ställa väldigt allvarliga frågor till ledarteamet för att inför valen inför nästa match så ska det vara summerar Haglund om Johansson.

Så frågan är kommer han starta nästa match eller kommer loket Bohman fortsätta skapa ytor och superinhopparen fortsätter dunka in mål – varför inte om du frågar Halmstadsport, men vi förstår också att Alexander vill starta och visa att han räcker för från start också.

Summa summarum bra jobbat HBK

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen