Fotboll

Astrios damer fortsätter imponera…

Gästande Trönninge IF visste att det skulle bli en tuff nöt att knäcka på Söndrums, det dröjde 19 minuter sen var matchen inte mållös längre…

Astrio startar matchen på ett lysande sett och tar direkt tag om taktpinnen och Trönninges gameplan var väldigt tydlig, gå hårt och tight på Sveriges vassaste anfallspar Brogren/Leidhammar.

Inledningsvis funkar det väldigt väl, men spelövertaget är tydligt i hemmalagets favör.
Som så många gånger förr fick målvakten i Astrio se på när det anfallsglada gul/svara rullade boll på ett föredömligt sätt på offensiv planhalva.

19 minuter så länge dröjde det innan Wilma Leidhammar hittade nätmaskorna bakom Emilia Sjöberg i Trönningemålet.

Roligare blev det inte för Trönninge när Leidhammar återigen skriver in sig i målprotokollet två minuter senare och för 2-0 för sitt Astrio.

En som gått lite under radarn i alla fall när det gäller målgörandet är Astrios duktiga Malin Tovstedt, en riktigt bra spelare som växer hela tiden… hon är snart redo för större utmaningar om Halmstadsport får säga sitt.

Malin sätter både 3-0 samt 4-0 och dagen är förstörd för bortalaget, som inte hade skapat något nämnvärt när fjärde målet skrivs in i protokollet efter 37 minuter.

Leidhammar gör ett äkta hattrick när hon sätter 5-0 första halveks sista minut, men innan domaren sätter pipan i munnen så får Trönninge in ett trösmål och spräcker nollan genom Jonna Gudmundsson.

Halvtidsresultatet skrivs in till 5-1 och tror det eller ej fanns inte Lovisa Brogren med i målprotokollet.

Lovisa hade hela tiden tuff bevakning på sig och gick mållös från matchen, men Astrio har fler som kan göra mål.

Andra halvlek visade Trönninge upp ett helt annat spel och en noggrannhet som inte fanns i första, men givetvis var matchen över för deras del.

Hjärtat att aldrig ge upp var tydligt från bortalaget som kämpade hela vägen tills matchen var slut och det är fantastisk att få när man fortsätter även om matchen är över resultatmässigt.

BK Astrio var inte klar med målfabrikationen utan man klämmer in två i andra genom Nellie Brynèus och Julia Aldén.

Det ser onekligen väldigt bra ut för Söndrumslaget som ångar på som serieledare.

Klicka på bilden för fler ….

BK Astrio - Trönninge IF

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen