Fotboll

Bollklubbsbloggen: Hughes, insiktsfulla makrillar och drömmen om FCK

Halmstad har tagit kliv i rätt riktning vad gäller att profilera sig som en klubb med en miljö där talanger kan utvecklas osv, men vad gäller förmågan att skapa de ekonomiska förutsättningarna är jag fortsatt orolig !

Så börjar Håkan Ericssons senaste blogginlägg, läs hela inlägger nedan

Southamptons manager Mark Hughes fick till slut foten i veckan efter tre segrar på 22 matcher eller vad det nu var. Han kritiserades för att inte ha kunnat sätta en tydlig spelidé för laget och att ha alternerat för mycket mellan olika spelsystem. Allt ifrån 4-4-2 till 3-4-3 och 4-2-3-1 skulle ha testats. Ja, det var ju en viss igenkänningsfaktor på den då!

I Japan gör nu Janne Jönsson åter ”succé” när han lett Shimuzi S-pulse till sin bästa placering (8) i ligan sedan 2010 skriver Fotbollskanalen. Kanske som en liten påminnelse om att allting inte är svart eller vitt eller att det är helt enkelt att kategorisera tränare som ”bra” eller ”dåliga”. Det handlar om tajming och att andra bitar ska falla på plats också – och i HBK var tajmingen uppenbarligen inte rätt.

Och i Göteborg är styrelsen hos GAIS självkritisk och konstaterar att man ”misslyckats med att nå önskad utveckling i de stora frågorna under 2018” och reviderar målet om att nå Allsvenskan 2020.
”Det kommer att tillsättas en grupp som ska ta fram en ny målbild och staka fram en ny väg för klubben. Styrelsens uppfattning är att Gais behöver bygga en starkare grund av till exempel mål, strategier, policyer och strukturella arbetssätt för att det ska vara möjligt för oss att etablera oss i allsvenskan. Dessutom är det nödvändigt att förbättra ekonomiska förutsättningar för att driva verksamheten och nå hållbara resultat såväl på som utanför planen” säger man till Fotbollskanalen.

Hm, det låter ju nästan som om de varit inne och läst Mastodontkrönikans 10 budord där! Har HBK en lika självkritisk inställning till sitt eget resultat i år och till sitt arbetssätt tro? Ja, Klubben har tagit kliv i rätt riktning vad gäller att profilera sig som en klubb med en miljö där talanger kan utvecklas osv, men vad gäller förmågan att skapa de ekonomiska förutsättningarna är jag fortsatt orolig.

Inför mötet med HIF i oktober besökte vi sportbaren på Olympia och jag slogs av vilken ”kommers” som föregick matchen. Här krängdes bira och hamburger-tallrikar på en nivå jag sällan sett på Örjans! En tanke som också slog mig var det strategiska läget som arenan har precis intill en av stadens större genomfartsleder och vad en liknande placering av en ny arena på Sannarp hade kunnat innebära för HBK. Kanske kunna erbjuda konferensmöjligheter med övernattning? Driva en lunchrestaurang? Hitta ”fler ben” att dra in cashen på – helt enkelt vara lite ”FCK”.

Sedan vaknade jag! För vi är ju inbyggda och hoplappade på vårt gemytliga Örjans vall, en av landets vackraste och mest klassiska fotbollsarenor, och vi får väl kanske nöja oss med det? Men då även med de sportsliga begränsningar som detta innebär

Läs mer med Håkan Ericsson här
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen