Fotboll

Bollklubbsbloggen: På fotbollsresa med Bob och Roy

Bloggaren Håkan Ericsson är aktiv med blogginläggen och här kommer det senaste från Honom
-När började resan mot ratad fotbollskunskap?

Det gjordes en riktigt bra sammanfattning av säsongen i podden Stigs Himmel i veckan som gick, om än en riktigt mörk sådan. Uppenbarligen är det många som är oroliga över framtiden för Halmstads Bollklubb.

Och jag förstår dem.

En efter en har de försvunnit ut de senaste åren, personerna med gedigen fotbollskunskap och klubbhjärta: Tobbe, Håkan, Smith, Micke Svensson, Fidde, Janne… Och snart försvinner legendaren Mikael Kaller också, mer eller mindre borttvingad som jag uppfattat det. Den enda kontinuitet som snart finns kvar är i form av Matz Ljungqvist på kansliet och jag kan inte låta bli att fundera på när och varför Halmstads Bollklubb började rata fotbollskunskap? Var det när styrelserummet främst blev ett forum för att främja egna affärsintressen istället för föreningens bästa?

Nåväl. Bob Lindeman och gänget har i varje fall varit över i London i veckan för att sondera terrängen med kollega Roy om ”en rutinerad tränare som ska assistera Igor”. OK. Finn fem fel? Eller åtminstone ett. För själva uppdragsdefinitionen känns aningen felformulerad redan från början. En sak hade väl varit om Igor Krulj hade varit ett sjuhelvetes tränarämne som redan visat resultat, eller ja, åtminstone väldigt goda intentioner till framtida resultat. Men så är ju som bekant inte fallet.
Istället måste vi fråga oss varför?
1. Varför han utsågs till huvudtränare från första början?
2. Varför kontraktet förlängdes när HBK var på väg att åka ur Allsvenskan ifjol?
3. Och varför förtroendet är orubbat efter att HBK för första gången sedan månlandningen misslyckats med att ta sig tillbaka till finrummet?

Bortsett från kontinuitet som så klart kan vara en framgångsfaktor, kan jag bara se en rimlig förklaring och det är att man helt enkelt inte vill ha ett starkt, erfaret namn på posten som huvudtränare – av någon anledning.

Mera glädjande är väl då att det där HBK-hjärtat och fotbollskunskapen i viss mån är på väg tillbaka. För tillfället dock bara på planen i form av Peter L och Ante G och – förhoppningsvis även bibehållen genom en förlängning med Jesper W.

Frågan är bara om det räcker?

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen