Fotboll

Drömdebut för Albin Binnefors i P15 landslaget

Tre Halmstadspelare från start när Pojkar 15 landslaget premiärspelade mot Finland i kväll, tyvärr förlust med 4-2 – men vilken drömdebut det blev för HBK´s Albin Binnefors

Efter en tung start lyckades Sverige hämta upp 0-2 till 2-2 efter två mål av HBK spelaren Albin Binnefors, tyvärr gjorde Finland två till mål i andra halvlek och vann matchen med 4-2 inför 473 åskådare på Gutavallen.

I 28 minuten presenterade sig Albin Binnefors genom att visa vilken målgörare han är, då hade Finland gjort både 1 och 2-0.
Efter ett fint inspel av Viktor Sluug (Hammarby FF) slog Albin till med ett tillslag och blev historisk genom att göra det första målet för denna landlagskullen.

Innan domaren satte pipan i munnen för halvtidsvila kvitterade Sverige och återigen genom Binnefors, efter att Albin använt ett tillslag.

– Efter en lite spänd start på matchen tycker jag att vi gjorde en ganska bra första halvlek överlag för att vara vår första landskamp. Vi kände igen en del i det vi vill göra i vår speluppbyggnad, men vi lyckades även bra med att pressa högt. Stundtals spelade vi som vi vill göra, säger förbundskapten Christofer Augustsson skriver SVFF på sin hemsida.

Andra halvlek åkte Sverige på en till straff och Jimi Tauriainen gjorde inget misstag och gjorde sitt andra straffmål för Finland som betydde 2-3.

Sverige gav inte upp och med lite flyt kunde Albin Binnefors gjort hattrick i sin debut.
Tyvärr för Sveriges del och Halmstadkillarna satte Finland spiken i kistan i slutet av matchen genom att trycka upp bollen i nättaket efter en finsk hörna och matchen slutar 4-2.

Halmstadkillarna med Albin Ahlstrand och David Norrman samt ovan nämnda Albin Binnerfors visade tydligt att dem är med för att stanna i landslaget.

Alla tre spelare visade inga premiärnerver och gjorde fullt godkända insatser i landslagsdressen.

Två målskytten Albin Binnefors som till vardags spelar i HBK sa så här om sin debut

-Segt att förlora matchen, men det var väldigt kul att få göra debut och även göra två mål.
Det är en stor ära att få sätta på sig den blå gula tröjan säger Albin till Halmstadsport.
Albin spelade 79 minuter innan han blev utbytt.

David Norrman från BK Astrio spelade hela matchen och var nöjd med sin insats

-Jag är glad och stolt över att få starta i denna årskullens första match & känner trots förlusten gör vi en helt ok prestation.

Som lag gör vi det som vi tränat på ett flertal gånger, sen är jag nöjd över min egen insats och blickar framåt säger David till Halmstadsport.

Tredje spelaren Albin Ahlstrand som tillhör HBK spelade hela matchen

 

-Jag tycker jag gör en bra debut & var inte så jättenervös inför matchen, sen när matchen var igång så körde man bara på!
Sen är det väldigt stort att få representera sitt land och få dra på sig landslagströjan avslutar en nöjd Albin till Halmstadsport

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen