Cykelsport

Medaljregn till CK Bure i SM

I helgen avgjordes SM Tempo i Lekeryd utanför och CK Bure cyklisterna visade att framtiden är ljus för Halmstadklubben.

En bana som  var småkuperad varvbana på 16 km där alla utom de yngre körde ett eller två varv, elitklasserna kör samma bana och samma sträcka som många andra klasser så finns möjligheter att jämföra sig med de bästa.

Banan verkade passa Halmstadklubben som visade upp en bra bredd med många fina prestationer.

I flickor 15-16 knep Felicia Bengtsson guldet och Tintin Nordlund en fin bronspeng med sig hem till Halmstad.
Felicia hade hela 15 sekunder ner till närmsta konkurrent och dryga 22 sekunder ner till Tintin.

Lagtävlingen gick till CK Bure där även Frida Larsen var med i laget tillsammans med Tintin & Felicia.

När Halmstadsport pratar med den nyblivna USM vinnaren så summerar Felicia det så här.

16 km som bestod av backar och upp nerför men även platt, där starten tycker jag gick jättebra för att jag kom i väg snabbt.
Kunde ha ett bra tryck uppför backarna och kunde hålla hastigheten uppe.

Platten och ner för första rakan gynnade mig inte lika mycket, men jag tyckte det ändå gick bra avslutar en glad medaljör.

I pojkar 15-16 hittade vi Eric Pedersen på en fin andra plats & Leo Jacobsson strax utanför pallen på en 4:e plats.

Eric sa så här efter silvret

-Tempoloppet va roligt med en hyfsat kuperad bana som hade ett snabbt avslut med mycket nedför.
Jag tycker själv att jag hade en bra dag och är nöjd med min silvermedalj.

Sen att vi tog guld i lagtempo var riktigt roligt, men jag värderar mitt individuella högre säger Eric.

Eric hade 13,5 sekunder upp till guldet.

I lagtempot ingick förutom Eric Leo Jacobsson och Simon Petersson

Framgångarna fortsatte med att Hjalmar Klyver tog en silvermedalj med 18 sekunder upp till guldet.

I lagtävlingen fick Hjalmar kliva högst upp och ta emot guldmedaljen tillsammans med klubbkamraterna Ludvig Fagerström & Simon Cederfjord.

I Handbike Individuell start visad Peter Malmberg fin styrka genom att komma 2:a efter Michael Jörgensen från Danmark, detta innebar att Peter blev svensk mästare.

I herrar 45 cyklar Mats Snygg in på en fin 2:a plats och en 4:e plats till Anders Nordlund i H 40.

Framtiden är tryggad och många fina prestationer från den anrika klubben från Halmstad.