/
Fotboll

Halmia föll i seriepremiären

En seriepremiär är alltid lite oviss på förhand men nu är premiären gjord!

När matchen väl blåstes igång så var det bortalaget Örby som mer eller mindre bjöds på ett par halvchanser efter att Halmia misslyckats i uppspelen.

Så här skriver ISH på sin hemsida om matchen

Det var också nära att sluta med bortaledning i den 11:e minuten när Örby slog en fin genomskärare mellan två Halmianer, här gjorde dock målvakt Matilda Brovall en fin räddning med högerhanden.
Efter dryga tio minuter tar dock hemmalaget tag i matchen och får ett allt större bollinnehav, fortfarande med lite problem i uppspelen där Örby ligger tätt och markerar stenhårt.

Runt 20:e minuten testar Halmia målvakten i bortalaget men Fannys frispark går i överkant av ribba, och några minuter senare testar en Halmian lyckan men bortalagets målvakt räddar enkelt.
Med tanke på utvecklingen i matchen kom därför nästa chans som en blixt från klar himmel, i ett allt mer sällsynt besök av gästande Örby på offensiv planhalva så skickar lagets målskytt Emma Nilsson in 0-1 från drygt 20 meter, ett väl avvägt avslut som seglar över Brovall och in i mål.

Fem minuter senare kommer nästa käftsmäll för hemmalaget, efter ett anfall för Örby så studsar bollen över en Halmiaförsvare i straffområdet, ut kommer Brovall springandes men hon är lite sen i utrusningen och blir rundad av Annika Jonsson som rullar in 0-2 i den 29:e minuten.

Halmias bollinnehav består men man har förtvivlat svårt att omsätta innehavet i avslut eller målchanser. Oftast kör man fast i motståndarförsvaret i höjd med straffområdet, istället är det nära 0-3 i slutminuten när en hörna av Örby balanserar ovanför mållinjen men ingen i gästerna lyckas peta in den.

I andra halvlek får vi se ett mer offensivt Halmia, bytet i paus där Gresa Berisha kom in gav tidigt resultat när man fick större kontroll på det centrala mittfältet, men trots ett ännu större bollinnehav så har man till en början fortsatt svårt att komma till skott.

I takt med att tiden går så lyckas man dock komma närmre och närmre mål, många gånger via Sandra Holm som ständigt oroade på sin högerkant.

Med ca halvtimmen kvar så börjar bollarna hagla runt Alexandra Thordin i Örbymålet. Moa Jönsson, Gresa och Sandra testar lyckan flera gånger men antingen står Alexandra ivägen eller så går avslutet tätt över eller utanför.

Även Sofia Voldby oroar på sin kant men man har förtvivlat svårt att hitta in med avgörande passning i straffområdet, Örby ligger lågt och försvarar sig väldigt bra.
Sista chans till reducering får Gresa Berisha i den 91a minuten men hon får se målvakten göra en fin räddning på hennes avslut utifrån.

Premiären avklarad, men det var kanske inte det här vi hade hoppats på.

Örby är dock duktiga defensivt och skakade nog om Halmia med sin ”man-man” markering i inledningen, dessutom tog man vara på det lilla som skapades offensivt.

Trots ett bollinnehav som nog låg närmre 85-15 i andra halvlek så skapar Halmia på tok för lite, men visst skulle man gjort mål på något av det som skapades idag. Surt sa räven, men nu bryter vi ihop och laddar batterierna inför kommande matcher, först mot Laholm i DM på onsdag och sen mot rivalerna Halmstad BK i seriens andra omgång avslutar man på Halmias sida

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen