Fotboll

Stojan Lukic höll nollan i comebacken

40 årige Stojan Lucic gjorde comeback i allsvenskan, den rutinerade målvakten som sista utpost fick se sitt Varbergs Bois vinna på ett övertygande sätt över Helsingborg…

Stockholmaren som flyttade till Halmstad som 15 åring och började spela fotboll för anrika IF Leikin för att 1999 – 2003 spela för IS Halmia.

Stojan som har stannat till som målvakt i Högaborg, Landskrona Bois , Assyriska vände åter tillbaka västkusten 2008 när Falkenbergs FF kallade på hans tjänster.

I Falkenberg fick Lukic sitt stora genombrott i superettan som målvakt.
Av samtliga målvakter var han den som räddade flest skott 2008 på 27 matcher.

Nästa kliv i karriären blev hem till Halmstads BK som då låg i allsvenskan 2013 och debuterade mot Malmö FF.

2017 packade han väskan på nytt, för att fortsätta sin karriär i Örgryte IS och när assisterande tränaren Fredrik Björck lämnade dagarna innan försäsongen 2019 tog Stojan över den rollen.

Stojan lämnade Göteborgsklubben efter 2019 och skulle satsa på sin civila karriär…… MEN

Stojan som är mäklare till vardags på Länsförsäkringar fastighetsbyrå, kommer kombinera jobbet som mäklare med att vara burväktare i allsvenskan.
När det gäller som burväktare för Varberg säger Stojan till Halmstadsport att han vill tillföra sin rutin och bra målvaktsspel för sitt nya lag.

Tränare Jocke Persson sa till fotbollskanalen när övergången var klar

Vi har letat lite efter alternativ i den kategorin, där man har erfarenhet och inte behöver gå 120 träningspass för att göra ett par matcher i allsvenskan och styra en backlinje. Men det är inte helt lätt att hitta dem.
Att Stojan kan bidra med mycket utanför planen attraherar oss också. Vi får in väldigt mycket erfarenhet

Premiärmatchen med  Varberg fick den rutinerade målvakten se sitt lag köra över Helsingborg, där TV experten Daniel Nannskog var galet frustrerad på HIF som uppträdde väldigt ungdomligt i sitt sätt att agera på plan.

Desto roligare var det att se Varberg som spelade med självförtroende och fina kombinationer -Må vad det bli med Varberg, men just nu leder man allsvenskan med en combackande Stojan Lukic som burväktare.

Varberg vann med klara 3-0

Kontraktet med Stojan Lukic är över 2020

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen