Fotboll

Halmia tappade 2-0 ledning mot Åsa IF

Efter 110 minuter in på Örjans Valls matchur stod det klart att Halmia får vänta och hoppas på att Vinberg inte tar full pott i de två sista matcherna, detta efter att Halmia tappat en 2-0 ledning till 2-2…

Åsa IF som krigade för att vara kvar i trean fick ett drömläge redan efter NIO sekunder in på matchen, men en vaken Alexander Nielsen avvärjde skottet.

Det tog ett tag innan Halmia tog tag i taktpinnen och när man väl gjorde det, kom stundtals klapp klapp spel från de röd/vita.
Genom detta briljanta spel gjorde Oscar Rantala Törnfeldt sitt 16 mål för säsongen, när han kom fri med Åsa målvakten.

1-0 efter 23 minuter och det skulle komma mera när passningarna hittade rätt, med ett rasande tempo och en frispelad Gjenis Zeqiri gjorde inget misstag utan skippade elegant in 2-0 i den 30:e minuten.
Åsa var inte ofarliga i första halvlek och hade ett par giftiga lägen under den första halvleken så resultatet speglade inte matchens första halvlek.

2-0 i paus och drömläge inför andra 

Åsa startade andra genom att reducera redan efter två minuter när mittfältaren Kristoffer Petersson visade finess och klackade in reduceringen till 1–2.
Bortalaget trummade på och det skulle få utdelning efter hörna i den 55:e minuten när backen Isac Dehlryd nådde högst och nickade in 2–2.

Då hade Halmia haft gyllene läge och stänga matchen efter några fina avslut men målvakten i Åsa Carl Thilander gjorde ett par svettiga räddningar.
Åsa fortsatte trumma på framåt och har några lägen att sätta trean, men sista ordet det fick Carl Thilander.

Målvakten gör en monsterräddning efter att Gjenis Zeqiri klackat mot ett öppet mål men Thilander räddar och Åsa har säkrat kontraktet inför 2023.
Halmia får vänta och hoppas att inte Vinberg tar full pott i de kommande 2 matcherna.

Tränaren Peter Blomqvist efter matchen

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen