Fotboll

Halmia vaknade till slut…

Ett piggt Astrio inledde DM matchen på bästa sätt, men ”storebror” fick sista ordet i en rafflande Semifinal…

I första halvlek skall Halmia vara glada att det bara står 3-1 till hemmalaget, där den så otroligt nyttige Per Gulda gav sitt lag ledningen endast fem minuter in i matchen.

Halmia vaknade till liv och kvitterade fem minuter senare genom ett briljant anfall, där Romario Hulea skickar bollen in i nätmaskorna.

Astrio var betydligt kvickare i sitt bolltempo och hade bud på fler mål och när klockan tickar in på dryga 20 minuten hittar Leo Hedenberg rätt bakom Halmiamålvakten och resultattavlan skiftar skepnad till 2-1.

Halmia var inte ofarliga, men målvakten i Astrio Andrée Pettersson var rena väggen när avsluten kom och när Per Gulda sätter tredje målet för de gul/svarta  i 35:e minuten – ja då var det inte muntra miner i halmialeden.

I andra halvlek vaknade Halmianerna till och började gång på gång hitta fram och blev allt farligare.
Rantala Törnfeldt hittade nät inte bara en gång utan två gånger under andra halvlek.

Astrio är otroligt duktiga på att lösa knutar och var flertalet gånger framme i andra och med lite flyt kunnat sätta spiken i kistan.

Törnfeldts mål generar i en rysare och förlängning som böljande fram och tillbaka, där båda har lägen att avgöra innan full förläningstid.

Hasanain Nazar Abid blev matchvinnare för sitt Halmia efter att kyligt skippat in den i mål, när mörkret äntrat Söndrums IP.

14 straffar krävdes för att skilja lagen åt.

De båda tränarna/kompisarna Peter Lindau och Anders Wallin var inte riktigt nöjda efter matchen, där Halmia nu har en hel startelva på skadelistan och Lindau tyckte det var en seg match och man kan mycket bättre..

Klicka på bilden för fler..

BK Astrio - IS Halmia herr

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen