Fotboll

Halmias damer tog en fin trepoängare

Halmias damer upp i serieledning efter vinsten i går mot toppkonkurrenten Eskilsminne med 4-3 …

Drömstart för hemmalaget när ständigt duktiga Elin Hansson hittar nätmaskorna redan efter 7 sju minuter in i matchen.
Knappa trettio minuter senare gör Eskilsminne 1-1 i denna toppmatch.

Halmiatjejerna hade bestämt sig att idag skall Eskilsminne få det tufft och precis innan halvtid gör Halmia både 2-1 och 3-1  genom Isa Rönneblad och Alva Johansson.
Psykologiskt viktigt med en skön känsla i halvlek och när Azra Tokovic trycker in 4-1 i början av andra halvlek, är det nog många som tror att segern och rullgardinen nerdragen för Eskilsminne – men icke.

Helsingborgslaget började vinna närkamper och utdelningen skulle komma när Julia Nyberg Spetz sätter 4-2 i den 72:a minuten.
Hemmalaget började bli lite krampaktigt och när bollen letar sig in till 4-3 bakom Cornelia Jarving, var det många som var spända runt och på planen.

Ett krigande och ett Halmia som verkligen har något bra på gång med Leif Jönsson i spetsen på tränarsidan, visar upp en harmoni och ett stort självförtroende som kommer bära frukt när planer och vädrets makter bara blir bättre – precis som Halmia.

Leif Jönsson efter matchen

Pulsen slog lite extra i slutet men i första har vi ju kontroll på läget spelar bra fotboll och även koll på deras spelare och de skapar inte så många klara målchanser.
I andra så kommer vi in från första med 2 psykologiskt goa mål i slutet av första och vi startar andra bra och sätter 4:an, men sen blir det ju alldeles för mycket stress och oorganiserat efter 4 -2.

Vi är inte helt bekväma med det men tjejerna visar en grym moral och krigar till slut och en skön seger avslutar tränaren Leif Jönsson.

 

Moa Jönsson skriker ut vad hon känner 3 poäng!

Kaptenen Moa Jönsson skrek ut känslorna efter segern

Stark stabilt!
Jag tycker vi har koll på det det är ibland slarvar med passningarna men andra halvlek borde det inte blir så stressigt när de gör 4-2 men det blir stressigt.
Tre sköna poäng och serieledning och ett jäkla skönt självförtroende, för de här laget visar alla så grym energi så jäkla gött avsluta Moa Jönsson

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen