Fotboll

Halmias herrar tappade poäng i Varberg

Toppmötet mellan Varbergs GIF mot Halmia i division 2 för herrar slutade oavgjort, det kan man tacka målvakten Markus Rydeberg för…

Inledningsvis var det bortalaget Halmia som hade ett kanonläge när anfallaren Vuk Lugonjic fick ett smörpass, men ett svagt avslut som missade målet, gjorde att Halmia inte fick en drömstart i matchen.

En bit in i matchen ändrar tränaren Anders Wallin i presspelet för att stänga farliga ytor och kom sig göra även inför andra och då skulle man få utdelning på förändringen genom att göra ett kanonfint spelmål efter att satt press på hemmalaget i matchminut 59 genom Osama Hassan.

Tyvärr att hemmalaget redan gjort 1-0 i 44:e minuten på straff genom Stanko Ostojic efter att Rasmus Cronwall rivits ner av Halmiakeepern Rydeberg.

Rydeberg som visade upp ett par riktigt vassa räddningar och var det inte Rydeberg som räddade, så var Simon Andersson framme med lång benet och avvärjde målet.

Tränaren Anders Wallin var riktigt nöjd med första 20 i andra efter att ha ändrat i press och uppbyggnadsfasen.
-Vi gör det jättebra, men efter kvitteringen så börjar vi stressa och vill gå för ett segermål istället för att spelar runt och bygga upp det säger Wallin.

Sen måste jag titta på när vi får fasta situationer och inlägg mot oss, för den ”blödningen” behöver vi stoppa för det blir farligt var gång.

Wallin berömmer sin målvakt efter flertalet fina räddningar och det var han som höll oss kvar i matchen i kväll avslutar Wallin.

Halmia ligger nu på en femte plats i tabellen, men kan komma att ändras då inte alla lagen har spelat lika många matcher.

Bild ISH

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen