Fotboll

Segerrik helg för IS halmia när representationslagen vann

Både herr och damlaget vann helgens matcher och är verkligen på gång…

Halmia vände underläge till vinst med 3-1 på ett stekande hett Örjans Vall…

Huvudtränare Anders Wallin nöjd över vinsten
– Efter 10 minuter tar vi över fullständigt och vi visar en jäkla moral som vänder underläge till ledning igen.
Sista 20 minuterna är ingen bra fotboll från något av lagen, men jag är ändå nöjd med det uppställda försvarsspelet där Assyriska skapar väldigt lite. Det är på fasta situationer deras lägen kommer. Tre grymt viktiga poäng!

Så här skriver Halmia på sin hemsida

Likheten med förra helgens match var slående. Men den här matchen fick man behålla alla spelare på plan och tog en rättvis trepoängare.

Gästerna Assyriska startade bäst, och ledningsmålet var inte långt borta när gästerna avslutade genom Daniel Albano Neves i den 6e minuten.

Skottet vobblade otäckt och slog i överkanten av ribban & bara två minuter senare var det dags igen, ännu en gång ett skott utifrån, men av vänsterbacken Meriton Qoraj som träffar en Halmian i skottlinjen och Markus Rydeberg i Halmiamålet är chanslös på styrningen som resulterar i 0-1 på tavlan redan i den 8e minuten.

Trots den tunga starten så växlar Halmia upp och dominerar resten av halvleken
 Motståndarna Assyriska har inte ett enda avslut på mål dem sista 37 minuterna.
Kvitteringen kommer rättvist i den 28e minuten när Halmia blixtrar till i en offensiv omställning, Osama Hassan (som på nytt gör ett riktigt bra framträdande som vänsterytter) kommer igenom och får fram bollen till Oskar Törnfeldt som bara behöver bredsida in bollen i öppet mål. 1-1.

Tvåan dröjer bara ca sju minuter när Marcus Jönsson avancerar och bryter sig igenom och slår in bollen hårt mellan backlinje och målvakt där Halmiaspelare störtar fram – bollen rinner igenom alla bort till Oskar på bakre ytan som enkelt rullar in 2-1.
Utöver målen så har Halmia ytterligare 2-3 riktigt bra lägen och går till halvtidsvila med ett järngrepp om matchen.

Halmia kommer ut bra i andra halvlek och har två bra lägen att sätta trean
Där Oskar är inblandad i båda, men däremellan är det ganska händelsefattigt och efter andra halvleks vätskepaus så förändras matchbilden.

Sista 20 minuterna blir det mer och mer Assyriska som får lite momentum i matchen när man trycker på. Halmia hamnar lite längre ner i positionerna och slarvar väl mycket när man väl vinner boll.

Markus i Halmiamålet gör två kvalificerade räddningar och Assyriska hotar främst på fasta situationer där man är riktigt farliga.

Värmen påverkar såklart vid detta skede men även huvudtränare Anders Wallin erkänner att man blev väl låga i försvarsspelet.
Men istället för kvitteringen som nästan låg i luften så öppnas ytorna för Halmias omställningar.
Bland annat har Vuk Lugonjic ett kanonläge i den 83:e minuten men hans avslut tar i utsidan av burgaveln.
Några minuter senare får han chansen igen men får se sitt skruvade skott försvinna strax utanför bortre krysset.

Men säg den Vuk som viker ner sig, trots att bollarna inte riktigt studsade hans väg idag. I matchens sista ordinarie minut så tar han ner en boll på bröstet i straffområdet, vänder bort sin markering och serverar Albin på vänsterkanten en fin boll som in sin tur slår in bollen mellan backlinje och målvakt till Oskar i mitten som från nära håll trycker dit spiken i den berömda kistan och sitt hattrick till 3-1!

Halmias damer hakar på i toppen efter tredje raka segern

Det såg på förhand ut som en tuff nöt att knäcka, men Halmia rivstartade matchen och gasade på till ledning 3-0 redan innan halvtimmen hade passerat.

Trots en reducering av hemmalaget i inledning av andra halvlek så vek inte Halmia ner sig utan kunde med sin offensiva spets punktera matchen med sitt 4-1.

Tränaren Peter Blomqvist utvecklar:
– Vilken leverans av firma Hansson, Tokovic och Holm. Galet bra mål och kombinationer.
Matchen i sig var jämn i 60 min men den stora skillnaden var vår fantastiska spets framåt.
Vi hade svårt att hitta rätt i vårt passningsspel och behålla boll för att stoppa det böljande spelet.

I början av andra reducerar Ulricehamn rättvist men i samband med det gör kapten Evelina Persson comeback efter 6v. Hon tog tag i allt och visade vägen och gav oss det lugnet vi behövde.

Gresa Berisha servade Evelina Brag med en superpassning till 4-1 målet.
Brag dundrade dit den på en touch i bortre krysset. Fantastisk mål.

Sista 25-30 min är en fantastisk del av matchen  för oss. Vi radar upp bra målchanser och borde gjort ytterligare ett. Ett stort beröm till de 5 i defensiven där framförallt Celine Gysenius och Emma Skantz bara gör bra saker i vårt uppbyggnadsspel men även i det defensiva akuta skedet.

Halmiatjejerna är onekligen i bra form och målproduktionen med 12 mål på dem tre raka segrarna ger förhoppningar om en fortsatt höst i toppskiktet av tabellen.

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen