Fotboll

Halmstad BK har skrivit kontrakt med talangerna

När julklapparna skall fördelas så ser det otroligt spännande ut för alla HBK fans, med 3 unga förmågor Edvin Kurtlulus, Erik Ahlstrand och Gabriel Wallentin som har framtiden för sig får kontrakt – lägg där till rutinerade spelare som Ante G  – Peter Larsson – Johan Oremo – Jesper Westerberg.

Lägger man alla dessa duktiga spelare i julklappssäcken så har tränaren Igor många paket som skall öppnas poleras och styras inför 2019, men det börjar kännas att HBK börjar hitta tillbaka till Stig Nilsson tiden, när unga talanger blommar ut och blir tongivande spelare.

Nu hoppas vi att HBK får behålla den senaste i raden av blomstrande ungdomar Gabriel Gudmundsson, som ryktas vara på väg till HIF så skall ni alla få se att ”klubben” kommer vara ett allsvenskt lag igen.

Så här skriver HBK på sin sida om tre talanger som får chansen att utvecklas ytterligare i HBK miljö genom ett kontrakt.

För lite mer än ett år sedan skrev HBK A-lagskontrakt med Isac Harrysson, Isac Larsson, Emil Tot Wikström och Rasmus Wiedesheim Paul. Nu är det tre nya spelare från U19-laget som får chansen, nämligen Erik Ahlstrand, Edvin Kurtulus och Gabriel Wallentin.

 

– Vi har valt att rikta extra fokus på de här tre talangfulla spelarna, tillsammans med de som kontrakterades inför 2018. Samtliga spelare har presterat bra i U21- och U19-sammanhang, och det finns en stor potential i dessa spelare. Därför vill vill hjälpa dem i resan mot att bli en A-lagsspelare i Halmstads Bollklubb, säger tränare Igor Krulj.

Spelarna kommer tillhöra både A-miljön och U19-miljön och kommer placeras i den miljön som är bäst för att stimulera deras utveckling.

Spelarnas kommentarer på att få ett kontrakt låter så här

Erik Ahlstrand 

– Sen jag började i HBK har jag sett nästan varje hemmamatch, och då har man tänkt att där vill man vara en vacker dag.
Det känns skitroligt att man kanske får kliva ut där själv också, säger Erik Ahlstrand.

 

Erik har fått känna på hetluften med landslagströjan på och står registrerad  på tre U17-matcher.

 

 

 

Gabriel Wallentin 

– Först och främst är det väldigt roligt.
Jag är stolt över att ha skrivit på, och det betyder att de tror på mig.
Det betyder mycket för min karriär, jag utvecklas bättre när jag spelar med seniorspelare,
så det var det ultimata som kunde hända för mig, där jag befinner mig nu, säger Gabriel Wallentin.

 

Gabriel som har fått dragit på sig landslagströjan med ett facit på fyra U17- och tre U19-landskamper

 

 

Edvin Kurtulus

– Det betyder väldigt mycket för mig, det är detta jag har kämpat för sen jag började spela i HBK.
Det är ett kvitto på att man gjort något bra och jag är väldigt tacksam över att ha fått denna möjligheten och jag ska ta den till hundra procent.

 

För min karriär är detta ett steg närmare mina mål, det främsta är att kunna representera HBK på Örjans Vall och ge allt för klubben. Det hoppas jag att jag snart kan göra, säger Edvin Kurtulus.

 

Edvin tränade med storlaget Fenerbahce i somras, men nu är det full fokus på HBK som gäller

 

Alla ovan talanger går till vardags på Sannarpsgymnasiet och linjen NIU och så här uttryckte sig instruktörerna om ”sina” talangfulla spelare

Det glädjer oss att vi fortsätter att vara en del av fotbollsspelarnas framgångar och satsningar mot elitfotbollen
säger NIU instruktörerna Thomas Ordrup och Henrik Carlsson på Sannarpsgymnasiet.

Att dessa killar får möjligheten till ytterligare tre bra träningspass i veckan upptill sin ordinarie verksamhet i HBK gynnar såklart dem & det är en förmån att få arbeta med dessa killar, säger Thomas till Halmstadsport

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen