Fotboll

Halmstadsonen klar som huvudtränare för Arsenal

Efter sviktande resultat fick Unai Emery till sist lämna sin post och assisterande tränaren tillika Halmstadfostrade Fredrik Ljungberg kliver in som huvudansvarig för storlaget Arsenal.

42 åringen som är född i Vittsjö och fostrad i HBK blir den första svenska tränaren sen Sven-Göran Erikssons storhetstid att vara huvudansvarig för en storklubb.

Fredrik Ljungberg var mittfältare i Londonklubben 1998–2007 och en stor ikon Arsenal.
Ljungbergs spelade nio år i klubben och  vann två Premier League-titlar, tre FA-cuptitlar och utmärkelsen som årets spelare i ligan 2001/2002.

Ikonen från Halmstad fortsatte sin tränarresa med att bli akademitränare och efter en  assisterande sejour i Wolfsburg komma tillbaka som U23-tränare i juni 2018.

Inför den här säsongen blev svensken uppflyttad till A-laget som assisterande tränare, för att idag bli huvudansvarig för den klassiska klubben ”The Gunners”.

På klubbens hemsida skriver man så här

”Vi har bett Freddie Ljungberg att ta ansvar för A-laget som interim-manager. Vi har fullt förtroende för att Freddie ska ta oss framåt”, skriver klubben på sin hemsida.

Man skriver också att jakten på ny tränare är redan inledd.

Nu återstår det att se vad ”Freddie” kan tillföra, men han har inget att förlora och kan bara gå ut och köra sitt race….

Är det någon som kan vända den negativa trenden så är det en man som har ikonstatus i Arsenal och uppvuxen i Halmstad.

Häftigt att Halmstad har Sveriges förbundskapten och numera en som är huvudtränare för ett storlag som Arsenal, när kommer det hända igen!

Go for it Freddie…

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen