Volleyboll

Vinst till Hylte/Halmstad efter strulig inledning

Första mötet mellan Hylte/Halmstad och elitseriens nykomling Värnamo slutade efter ett struligt första set till hemmalaget

Headcoach Patryk Fogel lät några av sina spelare vila idag i matchen mot Värnamo. H/H hade verkligen kniven mot strupen och en förlust idag skulle troligtvis kunna innebära att tåget till Grand Prix, i mitten av januari, skulle gå utan dem som passagerare. Lilly Topic och Kasia Zackiewicz vilade helt från spel men även Jona Vigfúsdóttir fick se det mesta av den från sidan. I första set är det inget bländande spel precis, men Värnamo gör det definitivt inte bättre. Hylte/Halmstad är bättre på allt, ja till och med misstagen. Det blir alldeles för många sådana av H/H och när de dessutom slappnar av helt vid 21-18, nappar Värnamo åt sig taktpinnen och vinner därefter 7 bollar medans H/H endast vinner en till.

 

Men i andra set är det nya takter i Hylte/Halmstadgänget. Snabbt upp i ledning med 7-1 och Värnamo lyckas inte få ihop något spel alls. Så här ser det sålunda ut i de tre återstående seten av matchen. Tilda Hellgren visar igen vilken härlig spelare hon är. Hon har en bra defense, omöjlig serve och riktigt grym spelförståelse. Deja Harris är som vanligt bra framme vid nät och Michaela Eriksson gör en bra insats som libero. Även om spelet stundtals såg okoncentrerat ut, visar ändå Hylte/Halmstad att men vill vinna. Det är inte heller alltid enkelt att möta ett lag som precis kommit upp i elitserien, spelet har oftast inte så  hög kvalitet och anfallen satt många gånger i nät för dem. Men så är det för alla nya lag i elitserien!

 

Hylte/Halmstad vinner idag mot Värnamo med 3-1 (22/25 25/12 25/15 25/16)

 

Bästa spelare

Nr 6 Vanessa Paukovic, Värnamo

Nr 8 Tilda Hellgren, Hylte/Halmstad Volley

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen