Fotboll

Halmstadtalanger uttagna till Rikslägret födda 06

Att blivna fotbollsproffs har gjort sin resa genom Halmstad när Elitlägret haft sin bas i Halmstad är ett faktum, nu kan det vara ett minne blott när 136 spelare från samtliga distrikt på flick- och pojksidan samlas på Bosön…

Platserna fördelas utifrån antal licensierade spelare distrikten har där samtliga 24 distrikt är garanterade minst två platser vardera.
Spelarutbildarna i varje distrikt nominerar spelare och därefter står ungdomsförbundskaptenen för uttagningen.

Spelarutbildare och ungdomsförbundskaptener kommer tillsammans att säkerställa en god spelarutbildning under dessa dagar, rikslägret säkerställer även uppstarten av landslagsverksamheten på F15- och P15-nivå under hösten skriver man på förbundets sida.

– Rikslägret skulle i ”Pilot Spelarutbildning ­– en helhet ” genomförts i Halmstad, månadsskiftet juni-juli. Covid-19 satte stopp för genomförandet, men glädjande nog har restriktionerna lättat och vi kan genomföra lägret, men på Bosön istället, säger Yvonne Ekroth.

Så vi på Halmstadsport och många ute i vårt avlånga fotbollsland, kan hoppas på att man hittar tillbaka till Sannarpsfältet där många talanger gått från just talang till att få scouternas ögon på sig för att ta nästa kliv i sin fotbollsutbildning.

Pojklägret genomförs 26-30 juli och flicklägret 1-5 augusti på Bosön i Stockholm.

För Halmstad och Laholms del hittar vi spännande talanger som får packa resan till Stockholm om några dagar

BK Astrio har två tjejer med Isabella Grundström samt Ebba Jönne
Izabella Blomqvist som tillhör IS Halmia men spelar matcher med Falkenbergs FF är den tredje tjejen från Halmstad som är uttagen.

Killsidan är det HBK som får med tre stycken genom Edmond Berisha, Albin Hyseni samt Altin Mazreku.

Från Laholm FK  hittar vi talangen Olle Johansson

Anmärkningsvärt är att en av Hallands största talanger född 06 inte är uttagen på tjejsidan
Nicolina Svensson som är en av Hallands största talanger och spelat sen åtta års ålder med de som är födda 05.
Där har hon varit en av lagets tongivande spelare i väldigt många matcher och även fått känna på damlaget.

Här anser Halmstadsport att man har missat en talangfull spelare som sett fram mot denna uttagningen under väldigt lång tid.
Att inte denna unga talang med en sylvass teknik och ett bländande tillslag inte är uttagen, är för Halmstadsport en gåta.

I ovan text finner ni att det är spelarutbildarna i varje distrikt som nominerar spelare och sen står ungdomsförbundskaptenen för uttagningen.
Om man inte haft koll på denna unga talang så borde man nog som spelarutbildare kolla över om man inte gjort ett misstag, för en av uppgifterna är att se dessa talanger och nominera dem till dessa läger oavsett vilken åldersgrupp man spelar i.

Men en sådan här uttagning kan göra så vi tappar duktiga talanger, men om vi inte missminner oss så var aldrig Zlatan, Henke eller Emil Forsberg i Halmstad.
Så för alla er som inte kommit med så stannar tåget på perrongen fler gånger och nya avgångar med destination uttagning är dörrarna åter öppna.

 

 

 

 

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen