Fotboll

Hårt arbete gav tre pinnar till bollklubben

Halmstadsport stod och pratade med några HBK:are i publiken innan match och alla var eniga att det lär inte bli så många målchanser, så det gäller att de är kliniska – vad hände? Bombsäker vinst mot BK Häcken med 3-0 och kliniska i sina avslut

Visst är fotboll galet, man kan ligga under brutalt mycket i bollinnehav och ändå vinna en match med 3-0, det var precis det publiken fick se återigen på vackra Örjans Vall.
Bortalaget Häcken har ett bollinnehav på 71% och HBK 29% det skall inte kunna gå att hålla nollan, men det gör HBK. Tacka Tim Erlandsson för fantastiska räddningar på de få faktiskt som är om man ser till bollinnehavet.

Häcken har 16 avslut med 7 avslut på mål och HBK har 4 avslut och 3 av dem i mål!

HBK vann matchen med de gula korten där HBK  fick 2 och BK Häcken 0.

Varför vann då HBK? Man var kliniska och otroligt effektiva i boxen både bakåt med massor av blockade skott men i offensiv box 4 avslut 3 mål – Halmstadsport lyfter på hatten.
Haglund och Olsson är inte de mest offensiva tränarna i allsvenskan, men de vet hur man kontrar sönder många av lagen för det fanns lägen för både 4 och 5:an igår.

Att Gabriel Wallentin med ett stort HBK-hjärta fick sätta 1-0 när han vänder upp och placerar in bollen i bortre, en fröjd att se när en back visar framfötterna.
När Naeem Mohammed skickar in 2-0 i den 43:e minuten med sin speed och visar upp sin killerinstinkt och känner doften av nätrassel… då är det mål.

Villiam Granath tog bort sprinten ur sitt efternamn och dödade matchen med 3-0 26 sekunder in i den andra halvleken.
Sen lägger man till en offervilja och en tydligt dedikerad roll i försvaret. då blir det så här.

Jag vågar sticka ut hakan redan nu och säga vem som kommer få priset från våra vänner på Hallandsposten – Jonathan Svedberg som är på väg att göra sin bästa säsong och jobbar just nu på en helt annan nivå än tidigare år.

Visst är det härligt med fotboll

 

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen