Fotboll

HBK kryssade i Göteborg

HBK åkte till ett Göteborg för en ångestladdad match, men inte för Halmstad utan för IFK Göteborg!

IFK Göteborg har inte det lätt efter kräftgången i första halvan av allsvenskan och när HBK kom på besök till gamla ullevi, hyllades HBK efter matchen av sina tillresta supportrar medans buropen hördes från Göteborgsfansen.

Matchen i sig var en typisk 0-0 match där kampen låg på mittplan och inte så värst många riktigt heta målchanser från något av lagen.
Göteborg var närmast att vinna när Sebastian Ohlsson får läget efter att Marcus Berg hittat in till Ohlsson, men ribban räddade HBK.

Halmstads hetaste chanser i matchen kom från Marcus Olssons panna och Naeem Mohammeds skott, mer än så var det inte att jubla åt denna dag.
Styrkan från HBK är att man kan kontrollera matcher som man inte ”äger” genom sitt försvarspel och således göra det svårt för motståndarna.

Phil Ofosu-Ayeh klev av efter timmen spelad, där en känning i ljumsktrakten ställer till det för viktiga kuggen på högerflanken.
Enligt Haglund så hade Ayeh samma sak i träningsmatchen mot Trelleborg.

Haglund fick frågan på presskonferensen om han trodde IFK Göteborg kommer klara sig kvar ……
Oavsett vad Haglund tycker, så skulle han nog inte svarat – Nä det tror jag inte!

Halmstadsport tycker att blåvitt självklart skall klara kontraktet, för inramningen på gamla Ullevi är magisk och bara det borde vara en säkrad plats.
Här var det fest och underbar stämning, det var det verkligen inte i matchen AIK – Malmö FF.

HBK är på plats sex efter gårdagens 0-0 match och härnäst väntar hallandsderby klockan 20 på lördag när bottenlaget Varberg gästar.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen