Fotboll

HBK upp i serieledning efter lördagens seger mot AFC Eskilstuna

Lite över tre tusen personer fick se HBK vända underläge till seger med 2-1 och därmed ligger HBK just nu etta i superettan…

Bortalaget kom till Örjans Vall som serieledare och åkte hem med en förlust och degraderade till plats nummer två.
Det var dock Eskilstuna som gjorde första målet genom Amar Muhsin i den 33:e minuten efter delikatessklacken från Sadmir Zekovic, då hade det  vara ett givande och tagande från båda lagen.

I sista andetaget  under första halvlek 47:e minuten rivs den otroligt duktige Erik Ahlstrand ner för HBK  och domaren pekar med rak arm på straffpunkten.
Joseph Baffo sätter bollen säkert i nätmaskorna och jubel överöste Örjans Vall.

Två lag om fortsatte kriga om positionerna men HBK tog över desto längre matchen led och i den 60:e minuten var det dags för Sadat Karim att överlista keepern i Eskilstuna från nära håll och 2-1 var ett faktum.

Resultatet stod sig matchen ut och HBK är nu nya serieledare

HBK- segern kan bli dyrköpt då både Thomas Boakye och Sadat Karim utgick med skador.

Tränaren Jawad Al Jebouri var stor i sina ord på presskonferensen efter matchen

-Jag har en väldigt stor respekt för Magnus och den erfarenheten de har i klubben Halmstad, men väldigt stolt över att vi inte lät den respekten ta över och att vi ska bli lite rädda och fega på bortaplan utan att vi ändå lyckas bedriva det som vi har gjort bra tidigare säger Jebouri.

Sen hade klart varit skönt att gå till halvtid med en ledning, men det kändes som att hålla nollan på bortaplan mot Halmstad är också mycket begärt.
Skulle varit skönt att komma här ifrån med något poäng i alla fall, men i dag är jag ändå så stolt över det vi åstadkom idag och så är det – Man kan inte vinna allting, men stort grattis till Halmstad som definitivt är ett lag som skall vara med i allsvenskan avslutar tränaren Jebouri.

Magnus Haglund summerar matchen

-Jag är givetvis glad och nöjd med att vi vinner matchen och också totalt sett gör det rättvist.
Vi får ett momentum mellan den 20:e och 30:e minuten där vi har lägen att ta ledningen i matchen och borde ha gjort det där med alla lägen vi hade runt och på målet.

De tog ledningen och kändes hela tiden farliga med hög skicklighet i laget där de överbelastar centralt och dyker upp spelare vid sidan om Jonathan och bakom plus deras forwards som gör att det är ganska många hålla reda på.

Vi fick betalt med hög press i ganska hög utsträckning och då fick vi lägen.
Det är en klurig match och klart bästa laget vi har mött så här långt.
När vi fått motgångar i matcherna har de inte låtit oss nedslås utan vi har bara kört på.

Andra halvlek att vi det är starkare laget, Vi får också betalt efter att inkast där William Dahlström gör en väldigt stark prestation som jobbar fram bollen i målområdet till Sadat som sätter den och så har vi då kopplat ett bra grepp.

Det blir ett par farliga skottlägen runt straffområdeslinjen som kunde har resulterat i mål för deras del, men jag är väldigt väldigt nöjd avslutar Magnus Haglund

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen