Fotboll

IF Centern lyfte i serietabellen

Kvällens match på ett soligt Kärlekens IP där Lilla Träslöv gästade, var lite av en måstematch för hemmalaget för att inte haka efter i tabellen…

När dagen ger oss sol och vindstilla väder, då är det härligt för media och publik att krypa ur sina bon och få gå på lokalfotboll på bästa sändningstid.

Halmstadsport gästade division 4 matchen mellan IF Centern – Lilla Träslöv där hemmalaget var i behov av poäng.
Stärkta av senaste matchen i derbyt mot Leikin som slutade 0-0 tog man nu chansen och vann med klara 2-0.

Hemmalaget lyste av revansch efter senaste mötet lagen emellan, då Lilla Träslöv vann senaste mötet, det innebär kvällens match var lagens andra drabbning denna säsong.
Centern huserade innan matchstart på en jumboplats medan bortalaget var ett mittenlag.

Under inledningen av matchen var det hemmalaget som började bäst i matchens första 10 min och hann med att skapa ett par chanser.
Bortalaget tog därefter över taktpinnen och öste på framåt men skapade i realiteten ingen egentlig farlighet, varken under perioden fram till paus eller sett över hela matchen.

Centern kom tillbaka sista kvarten i 1:a halvlek och hann med att göra både 1-0 och 2.-0 före pausvilan. Hemmalaget var i jämförelse klart vassare framåt och bägge målen kom efter 2 stycken distinkta avslut upp i krysset resp. nättaket av Edvin Chronvall och André Rydemark.

I 2:a halvlek var IFC det klart bättre laget och var både stabila och trygga i sitt spel hela matchen igenom. Hemmalagets mittfält och backlinje tog hand om det mesta och framåt visade hemmalaget fortsatt upp ett vasst anfallsspel, vilket borde mynnat ut i fler nätkänningar bakom Adrian Bengtsson i La: Träslöv.

Segersiffrorna stannade vid 2-0 och innebär att Centern, åtminstone tillfälligt, studsar upp till 6:e plats i en jämn tabell. En gedigen insats av samtliga i hemmalaget, där backlinjen med Pontus Nilsson i spetsen förtjänar beröm summer tränarstaben i Centern.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen