Fotboll

FC Lagan tog välförtjänt första seger

Genevad/Veinge fortsätter att gå bra i sexan. Den tunga försäsongen utan segrar har laget lagt bakom sig och det som inte dödar verkar härda. 2-1-segern mot nästjumbon Kornhult/Hishult satt dock hårt inne. Veteranen Henrik Fridberg kvitterade för K/HFF med kvarten kvar men mot slutet kunde Noak Pettersson göra 2-1…

GIF/VIF är tvåa i tabellen bakom Oskarström som har full pott på fyra spelade matcher. Övriga topplag har spelat fem omgångar. Även Ysby hänger på i toppen och ligger två poäng bakom Oskarström och GIF/VIF efter seger med 4-0 mot Sennans IF.

Precis som i förra matchen var det firma Rasmus Liedman och Otto Nilsson som ordnade vinsten med sina mål. Rasmus Liedman med en läcker saxspark. Resterande nätkänningar stod Otto för. Lillebror Oscar Liedman gjorde debut för YBK och stod för en stabil insats sån innermittfältet.

Hasslöv har en seger på fyra matcher. Mot serieledande Oskarström blev det förlust med klara 5-1. HIS stod upp i en timme men släppte sedan in tre snabba mål och matchen var avgjord.

Skogaby är elva och sist i tabellen. SBK väntar fortfarande på första poängen. Den var inte särskilt långt borta i matchen mot Simlångsdalen. De röda hade 1-1 i paus men kunde aldrig komma tillbaka efter ”Dalens” 2-1-mål efter timmen spelad.

Ränneslöv stod över den senaste omgången och möter tabelltrean Skuggan/Sperlingsholm i sin nästa match.

Laholmslagen fortsätter att sladda i femman. Skottorp bjöd dock fullpoängare Getinge på en rejäl match och kunde mycket väl fått med sig en pinne även om topplaget hade mest boll. Det stod 1-1 i paus och dröjde till över 70 minuter var spelade innan Getinge avgjorde till 2-1.

Våxtorp hämtade sig från kollapsen mot Andersberg senast och höll Trönninge stången i en halvlek. Det var mållöst i paus innan TIF gick ifrån till 2-0 i andra halvlek.

Kollapsade gjorde däremot Walldia sista kvarten mot bottenkollegan Vapnö. Tre mål trillade in på slutet och BKW föll med 5-0. Det var Vapnös första poäng under säsongen. Walldia har inte plockat några pinnar sedan preiärsegern mot Skottorp.

Med tanke på tabelläge och poängskörd bjöd Hyltebruk LTIK på oväntat bra motstånd. Hylte var bättre än LTIK i första halvlek men de rödblåa fick in en kvittering till 1-1 strax före paus.

I andra kunde LTIK ta över. 2-1-målet på frispark av Felix Pettersson var mäktigt. Hylte filmade matchen och målet finns att se på LTIK:s Instagramkonto. Simon Vedin avgjorde till 3-1 mot slutet av matchen.
Trots att LTIK har fyra segrar och ett kryss på fem omgångar ligger laget ”bara” trea. Detta då såväl Kvibille som Getinge vunnit fem raka matcher.

I damernas division 3 är K/HFF åtta på fyra poäng i en haltande tabell. Johanna Carlsson gav sitt lag ledningen mot Ullared men innan paus hade hemmalaget vänt till 2-1. Matchen slutade 3-1.

I damfyran har FC Lagan (tidigare WRY/VGLT) suktat efter första segern. Den kom välförtjänt i den fjärde omgången. 2-0-segern mot Tofta var mycket rättvis. Emmy Wernersson gjorde båda målen. Ett i varje halvlek. Pappa Ulf var också en duktig spelare på sin tid.

– Jag är jättenöjd över tjejernas insats. Vi ändrade lite i laget och det föll väl ut. Förhoppningsvis lossnar målskyttet nu. Det är främst det som saknats i de andra matcherna, säger Lagans tränare Carlos Fragoso.

Emmy Wernersson gjorde båda Lagans mål mot Tofta. Foto: Johan W Jönsson

Fakta:

Femman:

VBoIS-Trönninge IF 2-0 (0-0)

LTIK-Hyltebruks IF 3-1 (1-1)
Mål LTIK: Patrik Landström, Felix Pettersson, Simon Vedin

Getinge IF-SIF 2-1 (1-1)
Mål SIF: Sebastian Smith

Vapnö IF-BKW 5-0 (1-0)

Sexan:

GIF/VIF-K/HFF 2-1 (1-0)
Mål GIF/VIF: Erik Baumgarten Kinsch, Noak Pettersson
Mål K/HFF: Henrik Fridberg

YBK-Sennans IF 4-2 (1-1)
Mål YBK: Otto Nilsson 3, Rasmus Liedman

Oskarström IS-HIS 5-1 (2-1)
Mål HIS: Robert Persson

Simlångsdalens IF-SBK 2-1 (1-1)
Mål SBK: Fidan Thaqi

Damtrean:

Ullareds IK-K/HFF 3-1 (1-1)
Mål K/HFF: Johanna Carlsson

Damfyran:

FC Lagan-Tofta GIF 2-0 (1-0)
Mål FCL: Emmy Wernersson 2

I samarbete med Laholms Tidning skrivet av Johan W Jönsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen