Fotboll

LFK hänger på i toppen efter toppinsats

Laholms FK biter sig kvar i toppen av tabellen efter en stark 2-0-seger i toppmötet mot Kållereds SK. LFK gjorde ett mål i varje halvlek och kunde mycket väl gjort något till. ”Sett till 90 minuters spel var det här nog den bästa insatsen under min tid som huvudtränare”, säger Joseph Wahlund!

LFK hade bekymmer inför matchen med flera spelare på frånvarolistan på grund av känningar och skador. Teo Svensson och Hasanen Nazar var sjuka och Oskar Vernersson är alltjämnt skadad.

– Tanken var att Max (Johnsson) skulle stått men han fick en smäll på benet i förra B-matchen. Rasmus (Lundgren) var krasslig och lite groggy men ställde upp och stod ändå, säger Wahlund.

LFK fick åka upp till Göteborg med bara tre spelare på bänken men det var ett taggat manskap som värmde upp och laholmarna fick en drömstart på matchen.

Edmond Tasimder roffade åt sig bollen av Kållereds ena mittback och pangade in 1-0 ur snäv vinkel redan efter fem minuters spel.
– Deras mittback vred knäet i samband med målet och fick utgå. Det var inget oschysst utan han fastnade olyckligt i konstgräset.

– Kållered var inte irriterade över att vi gjorde mål eftersom att det först bara såg ut som att mittbacken ramlade. Men vårt firande kom av sig efter skadan, så klart.

Spelaren som fick lämna planen var viktig för Kållered och LFK kunde dra nytta av att han saknades på plan.

– Försvarsmässigt jobbade vi hårt och de fick inte utrymme att spela så som de har gjort i de matcher jag sett med dem tidigare.

Matchen var jämn tio minuter efter målet sedan kunde LFK ta över allt mer. Främst tack vare ett bra presspel. Kållered hade inte ett enda avslut på mål under 90 minuter.

LFK kunde utökat till 2-0. Tvåmålsskytten från förra matchen – Simon Palmkvist missade ett friläge. Hamodi Wasmy hade en möjlighet och Edmond Tasimder ett skottförsök.

– Vi hade också flera nästanlägen där vi kom rättvända mot deras backlinje men inte fick till den sista passningen.

I pausen fick LFK:arna beröm för den kollektiva försvarsinsatsen. Alla stod upp för varandra och tog jobbet.

– Det fanns möjligheter att spela oss förbi ännu mer offensivt. Kållered satte pressen lite i etapper och när vi slog ut deras förstapress kom vi loss.
I andra halvlek lyfte LFK ytterligare och under långa stunder var det spel mot ett mål. I matchminut 60 kom 2-0 genom en av gästernas bästa i matchen – Besnik Callaku.

– Ett jättefint anfall där vi tar oss upp på vänsterkanten. ”Eddie” (Tasimder) fick halvträff på avslutet och bollen studsade fram till ”Bes” som gjorde mål.

Lucas Ragnarsson hade ett friläge, Simon Palmqvist hade en chans, Edmond Tasimder ett par möjligheter och Hamodi Wasmy en frispark som hemmakeepern tippade ut.

– Vi skapade mycket målchanser och jag var inte alls lika orolig som i förra matchen där det blev för mycket Hawaii och spel på eget bevåg. Nu agerade vi verkligen som ett lag.

Kållered hade något halvläge men avslutet ur snäv vinkel gick över mål och Rasmus Lundgren behövde inte anstränga sig i onödan.

– Jättebra laginsats! Precis varenda en gjorde det väldigt bra. Besnik (Callaku) var riktigt bra på mitten men jag vill verkligen hylla kollektivet.

– Jag kan nästan sträcka mig till att det är vår bästa match sett till 90 minuter sedan jag började som huvudtränare, säger Wahlund nöjt.

LFK är trea i tabellen på samma poäng som tvåan Åsa. I topp är Vinberg kvar med två poängs marginal (15 pinnar).

I samarbete med Laholms Tidning skrivet av Johan W Jönsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen