Fotboll

Laholms damer lyckades inte forcera in ett segermål

Trots en mäktig slutforcering blev det bara en poäng för Laholms FK i bortamötet mot FC Staffanstorp. 1-1 innebar skånskornas första poäng för säsongen. ”Det är en match vi ska vinna”, säger LFK:s tränare Peter Åberg.

Första halvlek var inte bra från LFK:s sida. Det var mycket ställningskrig och få målchanser. Maja Ljungberg hade en bra möjlighet men avslutet gick längs mållinjen.

– Det är inte så att vi inte försöker men vi får inte till det riktigt. Jobbet är det inget fel på egentligen men det var ändå energifattigt, säger Åberg.

LFK saknade Isabelle och Ida Axeldal. Forwardstrion var nykomponerad och Åberg vill inte lasta sina offensiva spelare för att spelet gick i stå.
– Det var deras första match ihop, så det blir inte rättvist. Men vi skapade inte mycket mer än Majas chans. Det gjorde å andra sidan inte Staffanstorp heller. Utöver målet.

Hemmalaget tog ledningen efter frispark med tio minuter kvar till paus. LFK-försvarare styrde olyckligt bollen så att en hemmaspelare blev ren och kunde sätta dit bollen.

I paus satte Åberg in Milly Göstasson och Agnes Ebbesson. Alma Åkerborg och Sophia Capaldi gick ut samtidigt som Ellen Saari flyttades fram som ytterforward.

– Jag ville ändra spelartyper på på vissa positioner för att ruska liv i laget. Vi började forcera direkt i andra. Kroppsspråk och attityd steppades upp och vi tog tag i det.

Tidigt i andra halvlek fick LFK en jättechans att kvittera när Milly Göstasson kom runt på kanten och blev ren mot mål från kanten. Osjälviskt spelade hon bollen till Ellen Saari som sköt över.
– Öppet mål från tre meters håll. Målvakten var förbispelad. Där borde det varit 1-1 men det är sådant som händer även på högsta nivå, säger Åberg.

LFK fick inte hål och med 20 minuter kvar att spela satte Åberg in Vilma Lind och Amelie Wennström och gick upp på en 4-2-4-uppställning för att få rejält tryck framåt.
– Det blir ett mer fysiskt spel. Vi blir desperata, börjar jaga och skapar målchanser på det sättet, säger Åberg.

LFK var konstant på Staffanstorps planhalva och skapade frisparkar och hörnor. Kvitteringen var dock ett spelmål där Milly Göstasson på nytt tog sig runt och nu gjorde Ellen Saari inget misstag.
– Milly spelade fram Ellen som nickade bollen i mål från nära håll. Efter 1-1 vaknade vi till ordentligt och började skapa målchanser i parti och minut.

Då domaren lagt på fyra minuter återstod en kvart av matchen och det hann hända mycket. Moa Larsson höll på att skruva en hörna direkt i mål men en försvarare nickade bort bollen.

Milly Göstasson spelade fram Ellen Saari igen men den här gången gick nicken över. Staffanstorp fick ett läge när en för lös bakåtpass snappades upp men Felicia Grufman i LFK-målet klarade.

– Där såg man solen gå ner… Men Felicia gjorde en jättefin räddning på det friläget. Deras anfallare var helt ren.

Julia Olsson spelade fram Amelie Wennström som fick en dubbelchans där målvakten hann tillbaka och räddade två gånger om.

Det sista som hände i matchminut 94 var att Maja Ljungberg var på väg igenom och blev upphakad. Julia Olsson fick bra träff på frisparken men målvakten lyckades styra bollen över mål.
– Det var en bra frispark men tyvärr ville bollen inte i nät. Det hände mycket i slutet. Vi skapade flera chanser. Det var besvikna miner efter matchen men vi får vara besvikna på oss själva.

– Vi har inte råd att slarva bort en halvlek i den här serien. All heder till hur vi steppar upp men tyvärr kommer kvitteringen lite för sent.

Hela laget lyfte efter paus. Milly Göstasson och Ellen Saari var pigga framåt. Julia Olsson spelade på tre centrala positioner och gjorde det bra. Moa Larsson gjorde också en bra match.

– Hade Felicia inte tagit det där friläget hade vi kanske inte fått några poäng alls. Det hon hade att göra gjorde hon bra. Hon driver på och snackar mycket. Det behövs.

I kommande match väntar en ny nollpoängare i Lörby IF. Till den matchen får LFK tillbaka ett gäng spelare.
– Vi ska göra det bättre, driva på och måste gå för fullt mot alla lag. Vi ska inte låta missade chanser sätta sig i huvudet. När målskyttet lossnar kommer treorna, säger Åberg.

Sett till slutforceringen och den energin vi har i laget i andra halvlek och framförallt efter kvitteringen så ska vi vinna mot Staffanstorp, avslutar LFK-tränaren.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen