Fotboll

HBK vände underläge till en stabil seger

Underläge blev till en stabil seger mot Dalkurd och tre nya fina poäng in på kontot efter 3-1 seger…

Magnus Haglund är taktikernas man och har fått sitt manskap att hantera de olika spelsystemen efter motstånd.

Dagen till ära var det den höga pressen Haglund ville åt och ställde 4-3-1-2 systemet på benen, med en ung Kazper Karlsson från start.
Den 17 åriga talangen gjorde ingen besviken och var väldigt duktig matchen igenom.

HBK var det bättre laget och skramlade ihop 20 avslut på mål medans Dalkurd kom upp i 5.
Dalkurd var det lag som skulle göra första målet efter att HBK tittat på boll och glömt bort en omarkerad Arash Motaraghebjafarpour som kunde nicka in 0-1 efter 30 minuter.
Då hade första straffläggaren Joseph Baffoe haft övermod från straffpunkten och skippade till Dalkurds målvakt som enkelt kunde limma bollen.

I första halvlek  var det knappt något riktigt tempo och närkampsspel, men det skulle ändras till andra.

Enligt statistiken gör han mål var 39:e minut idag behövde han 49 minuter och vips var det 1-1 när Alexander Johansson gör mål för 5:e matchen i rad.
Där och då blev det mer och mer HBK som hade hittat gaspedalen och malde ner Dalkurd som inte hade mycket att komma med.

När anfallsparet Johansson/Karim klivit av i vanlig ordning var det dags för Bohman/ Dahlström att fortsätta med hög press och energiskt arbete.
Bohman bröstar med bollen i den 78:e minuten och klipper in bollen via ribban på halvvolley och så var de återigen på väg med ett förlängt segertåg.

När sedan Bohman spelar fram inhopparen Emil Tot Wikström till att kunna raka in 3-1, då var matchen över för Dalkurd och domaren kunde blåsa av matchen.
Segerjublet var igång och vi skall upp igen…. ja så kommer det nog bli för återigen har HBK visat att man är som starkast sista 15 minuterna och det kommer bli den avgörande faktor när vi summerar superettan 2022.

Hör vad tränaren Magnus Haglund sa på presskonferensen efter matchen

Presskonferens HBK/ Dalkurd 8/7 2022

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen