Fotboll

Kazper Karlsson med i EM truppen

I mars kvalade P05-landslaget in till P17-EM efter en vinst mot Schweiz och två oavgjorda matcher mot Danmark och Lettland. Om två veckor lyfter laget till Israel och EM-slutspelet med HBK talangen Kazper Karlsson i spetsen.

När EM-truppen presenterades var det 19 spelare som kallades och att talangen från HBK skulle vara med är ingen större skräll.

– De här killarna är ju i en ålder där de skaffar sig erfarenhet. Det här blir givetvis jätteviktigt i deras utbildning. Det är förstås viktigt för deras fortsatta karriärer men det är ju också en upplevelse för livet att få vara med om det här, säger P05-förbundskaptenen Roger Franzén till Svenska fotbollsförbundets hemsida.

Kazper Karlsson Premiär hemma mot Norrby

Jag tycker vi har bra chanser att gå vidare, vi vet att Danmark är väldigt bra, men har lite sämre koll på Portugal och Skottland.
Tror vi kan lösa det om vi gör det vi skall säger HBK-talangen.

Din utveckling så här långt

Starten i A laget tycker jag varit helt okej, startade två första matcherna och tycker det gick bra.
Jag vet vad som krävs nu på superettan nivån och tycker att jag går framåt i min utveckling varje dag.

Målet är ju såklart att spela varje match avslutar kazper till Halmstadsport.

Uttagningen innebär att han missar ett antal HBK matcher.

Sverige lottades in i Grupp D tillsammans med Danmark, Portugal och Skottland. Blågult inleder med ett nordiskt derby mot Danmark 17 maj för att sedan ta sig an Portugal 20 maj innan gruppspelet avslutas mot Skottland 23 maj

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen