Fotboll

Laholm tappade ledningen två gånger mot Rosengård

Efter fyra omgångar står Laholms FK:s damer fortfarande utan seger i division 1...

Trots en bra start blev det förlust med 3-2 mot Rosengård. ”Vi visste att vi hade ett tufft spelschema i inledningen.
Vi är i bra form och utdelningen speglar inte prestationen”, säger LFK:s tränare Peter Åberg.

Till LFK:s försvar kan skrivas att laget mött tvåan, trean, fyran och femman i serien. Det är alltså inga ”ängagäng” som LFK ställts mot. Rosengård är till exempel allsvenska Rosengårds B-lag.

Laholm inledde matchen mycket bra mot det spelskickliga motståndet. Redan efter nio minuter kunde Isabelle Axeldal rulla in 1-0 sedan lillasyster Ida pressat bortakeepern till ett misstag.
– Ida vann bollen och spelade fram ”Bella”. Rosengård blockerade det första avslutet men hon sköt in sin egen retur, säger Åberg.

Skön start mot ett bra lag och skönt för LFK att få göra första målet. Hemmalaget såg solitt ut och tränare Åberg var tillfreds med att hans lag följde matchplanen på ett bra sätt.
– Vi är långt fram i vårt försvarsspel. Rosengård är väldigt tekniskt skickliga men de kommer inte igenom oss i princip någon gång.

Överlag var det en chansfattig match. Rosengård försökte etablera spel och när de tappade boll var LFK inte tillräckligt skarpa för att kunna omsätta det i målchanser.
– När vi möter de bättre lagen i serien drivs det upp ett väldigt högt tempo matcherna och då gör vi lite för mycket tekniska misstag, säger Åberg.

Rosengård kvitterade direkt på en frispark från kanten. Bollen seglade i mål fram till 1-1 efter halvtimmen spelad.

Trots ett snöpligt insläppt mål kom ändå LFK tillbaka snabbt och återtog ledning bara fyra minuter senare.
Vilma Lind brytpassade fram bollen till Maja Ljungberg som frispelade Ida Axeldal.

– Ida blir fri från 40 meter och placerar dit bollen väldigt kyligt. Där klickade det i på ett bra sätt, säger LFK-tränaren nöjt.

Rosengård fick en fin möjlighet att kvittera på nytt innan paus när LFK kladdade i ett uppspel. En bortaspelare fick fritt avslutsläge från straffpunkten men Alma Cederquist kom ut och klarade.

I det här läget såg de bra ut för LFK. Isabelle Axeldal har precis skickat in 1-0 till sitt lag och Rosengårdsspelarna deppar. Foto: Johan W Jönsson

– Det fanns tid och ytor att spela på när vi vann boll så i paus pratade vi om att få till det lite bättre. Och sedan bara att orka stå emot.
LFK stod emot bra i andra halvlek. Hemmalagets presspel bet på ett bra sätt och de tydliga målchanserna lös med sin frånvaro.

Med kvarten
 kvar blev det kalabalik efter en hörna och Rosengård kunde trycka in 2-2.
LFK gjorde två byten och Åberg satte in Linnea Nilsson och Elin Olsson direkt efter målet.

– Vi ville få in energi sista kvarten och pigga ben så att vi kunde gå för det och det gör vi. Vi skapar en del och återtar så när ledningen.
Moa Larsson slog en av sina fina hörnor mot mål och lagkapten Julia Olsson kom upp bra men nicken gick precis utanför målramen.
Med fem minuter kvar avgjorde Rosengård. En gäst klev in från kanten och fick till ett bra avslut som gick in i mål till 3-2.

– Vi höll varandra borta från målchanser. Det var fasta och distansskott och tyvärr hade de lite mer marginaler än vad vi hade där den här gången.

LFK forcerade och gick för en utjämning men lyckades inte nå någon riktigt het chans trots att flera frisparkar lyftes mot gästernas mål.

– Vi borde fått minst en poäng med oss i varje fall. Men det är så det är. Vi får gnugga på. Vi var medvetna om att vi hade ett tufft spelschema i inledningen.

LFK spelar hemma även i kommande omgång. Då väntar ett hett derby mot Halmstads BK på Glänninge Park.

– Vi får ta revansch på oss själva mot HBK i nästa match. Det blir en rolig uppgift och det brukar vara bra inramning och mycket folk på de matcherna.

Meja Staffansson gjorde debut för LFK och stod för en stark insats på det centrala mittfältet. Åberg var också nöjd med att forwards gjorde mål.
– Vilma (Lind) och Ellen (Saari) gjorde också bra årsdebuter från start. Det fanns mycket bra saker att ta med. Vi kommer lite tillkorta mot Rosengård men står ändå upp mot ett allsvenskt B-lag.
– Formen är bättre än vad resultatraden visar, avslutar Peter Åberg.

Text och bild Johan W Jönsson i samarbete med Laholms Tidning

Meja Staffansson gjorde debut för LFK och visade att hon kommer ett bli en stor tillgång under säsongen. Tränare Peter Åberg tror att hon kommer att bli ännu bättre när hon blivit varm i kläderna. Foto: Johan W Jönsson
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen