Fotboll

Laholm vände och vann hemma mot BK Astrio

i Kvällens match på Glänninge Park mellan Laholm och BK Astrio var en märklig historia, där hemmalaget vänder 0-2 underläge till 4-2…

Laholms startade matchen på bästa sätt eller rättare sagt hade första klara målchansen, men så många gånger förr detta året vill inte bolluslingen i mål när det behövs.
Bortalaget där otroligt mycket handlar om Leidhammar som target player avslutare tillsammans med sina krigare runt, ja då händer det grejor hela tiden.

Inledningsvis blev det ett ställningskrig innan bortalaget tog kommandot rejält efter att Nellie Brynéus fått bollen frampetad till sig från Leidhammar och sätter bollen i mål efter 20 minuter.
Wilma Leidhammar får utrymme och skapar sig utrymme och då är det få som hinner med och vips så är bollen i mål och skyttedrottningen får åter jubla med sitt Astrio knappa 18 minuter efter lagets första mål.

2-0 ett faktum som också kunde varit något mål till för bortalaget som hade det mesta av spelet, men hemmalaget hade ytterligare 2 riktigt bra chanser innan halvleken var över.
Tränaren Peter Åberg kunde åter konstatera att bollen inte vill in…då visste han inte vad som väntade efter paus.

Ut kommer ett Laholm som knutit nävarna i paus och helt enkelt är ett nytt lag och kliver på och är riktigt på tårna och sätter tryck på sina motståndarna som Halmstadsport inte sätt denna säsong.

I elfte timmen kom det och utdelningen skulle också komma och fyra gånger om dessutom och jakten på åtråvärda strecket för att vara kvar i ettan är inom räckhåll.

Linnea Nilsson inledde kvällens jakt på seger när första målet kom i den 64:e minuten för att sedan 9 minuter senare få se kvitteringen komma genom Isabelle Axeldal.
Sen vaknade Maja Ljungberg till ordentligt och sänker Astrio med sina två mål under sista kvarten och redå ner för de gul/svarta.

Den som var gladast var nog Maja Ljungberg som äntligen fick bollen rulla in.. 

-Vi alla är bara så jävla trötta på att det inte går vår väg, så nu kände vi bara att gå ut och köra – Nu ska vi fan vinna!
När vi satte första så kände vi väl allihopa bara att nu nu vänder det liksom så det var skitskönt och nu får man göra lite mål också säger Maja med ett leende.

Alltså 3 -2 målet är ju den att känslan är ju så god så att den är skitbra att det äntligen lossnade.

Idag behöver vi inte säga så mycket egentligen till varandra i paus utan alla var överens om att, nej, det här ska vi fan inte förlora avslutar en glad tvåmålsskytt.

Tränaren Peter Åberg var stolt över tjejerna

I första tävlar vi inte,  vi satt inte ihop som lag i första halvlek.
De fick göra lite som de ville, så då var det väl inte någon större väckarklockan som behövdes.

Vi gör ett byte och fick in Julia på mittfältet som är lite mer fysisk, kändes som att det klickade direkt och sen så börjar vi förvalta målchanserna säger Åberg.

Vi hade ju kunnat göra något mål i första halvlek också, men Astrio hade ju kunnat leda både med 3 – 0 om det hade velat sig illa.
Med tanke på hur säsongen sett ut var det här precis det här vi behövde avslutar en nöjd tränare från Glänninge Parks inre.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen