Fotboll

LFK störde topplag men kammade noll

Laholms FK stod för en bra prestation i mötet med topplaget Södra Sandby. Det blev ändå förlust med 4-2 efter 1-1 i paus. Men det fanns trots allt en hel del positivt att ta med från matchen. ”Vi möter ett bra lag men vi känner oss också bra”, säger tränare Peter Åberg…

LFK hade bra koll på sin motståndare inför matchen. Södra Sandby är nykomling underifrån. En teknisk, ungdomlig och spelskicklig sådan.
– Vi hade sett dem spela och visste vad vi skulle ställas mot. Ändå gör de 1-0 på sin första målchans då vi kladdar lite när vi ska rensa.

Laholm vek inte ner sig trots motgången, visade moral och var framgångsrikt i sitt presspel. Gästerna kunde sno åt sig bollen i hemmalagets uppspelsfas flera gånger.
Studenten Ida Axeldal (som sprungit ut från skolan bara två dagar innan matchen) var pigg och hade flera halvchanser från sin vänsterkant.

Efter knappa halvtimmen spelad kom ändå kvitteringen av nämnda Ida då hon satte dit bollen efter ett inspel av Maja Ljungberg.
– Vi fick energi av målet. Det var en jämn och bra fotbollsmatch där vi gjorde Södra Sandby dåligt. Första halvlek var vår bästa prestation på bortaplan på väldigt länge.

LFK var stabilt och hemmalaget tilläts inte skapa i princip någonting utöver målet som de gjorde då LFK slarvade.

Det var gott mod hos gästerna i halvtidsvilan där det bara pratades om att slipa på lite detaljer både offensivt och defensivt.

Laholm fick en dålig start på andra halvlek. Hemmalaget tog ledningen redan efter 30 sekunders spel. Södra Sandby slog om och en spelare kunde vandra till straffområdeslinjen och avsluta.
– Vi höll ihop det bra men släppte till ett distansskot som gick in. Södra Sandby hade mer att ge och fick enorm energi av målet.

Fem minuter senare gick LFK bort sig på ytterligare en kontring när man tog felbeslut i presspelet och 3-1 var ett faktum.

Efter det fick Laholm slita för att hålla gästerna borta från det egna målet. LFK:ana fredade det egna målet väl men fick inte särskilt mycket utrymme till något eget spel.

Efter 70 minuters spel fick LFK träff i presspelet igen och kunde på så vis ta sig in i matchen. En boll seglade förbi längs mål men några jättelägen skapades inte.
– Vi blev mer desperata i vårt spel men vi stod och kollade lite för mycket när bollen kom in i straffområdet, säger Åberg.

Med tio minuter kvar att spela gjorde Södra Sandby 4-1 efter en fin upprullning och efter det handlade det mest om att hålla ihop det för LFK.

Ida Axeldal snodde bollen från en hemmaförsvarare och ren mot mål gjorde hon inget misstag när hon satte dit sitt andra mål i matchen till slutresultatet 4-2.

– Tyvärr är det den dåliga starten på andra halvlek som dödar våra chanser att ta poäng i den här matchen. Vi behöver bli mer jämna i vår prestation.

– Det var samma sak mot Astrio när vi hamnade i underläge med 2-0. Vänder med fyra raka mål, som vi gjorde då, gör vi inte mot ett lag som Södra Sandby.

Åberg var nöjd med inställningen och karaktären hos sina spelare. Han menar att det var individuella misstag som gjorde att det blev förlust.
– Södra Sandby är ett bra lag men vi känner att vi också är bra. Vi är där och stör dem och spelar jämnt med dem.

Ida Axeldal har varit pigg på slutet och kvitterar ut högt betyg efter matchen. Även det kollektiva försvarsspelet var bra under hela matchen.

I kommande match väntar Färjestaden på hemmaplan på lördag. LFK är nia i tabellen och Färjestaden är tia.
– Nu är det bara att slicka såren och ta Färjestaden. Vi har två hemmamatcher och en match i Halmstad innan uppehållet och ska försöka ta nio poäng på dem, avslutar Åberg.

I samarbete med Laholms Tidning skrivet av Johan W Jönsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen