Fotboll

Olycksminuter fällde slarvigt LFK

Laholms FK förlorade med klara 4-1 (2-0) mot Ytterby. De sista fem minuterna före paus släppte LFK in två mål på fasta situationer efter slarv. ”4-1 går inte att snacka bort men vi blir väldigt hårt straffade av Ytterby”, säger tränare Joseph Wahlund.

LFK gick till pausvila med 2-0 i baken och det var egentligen svårt att förstå hur. Även om LFK inte fick fart på bollen så var man ändå det bättre laget i första halvlek.
– Det var helt okej men vi hade mycket tekniska misstag och att vi inte fick fart på bollen gynnade definitivt inte oss i den här matchen, säger Wahlund.

LFK snodde bollen och Edmond Tasimder kom halvfri och provade själv men fick inte fart på avslutet. Kanske borde han släppt bollen till Hamodi Wasmy som kom på utsidan.
– Det var vid några tillfällen vi inte satte bollen vid rätt tillfälle. Istället för att sätta en kompis i bättre läge provade man något eget som det inte blev något av.

Olle Johansson var bara en tåspets från att ge LFK ledningen efter ett inspel från höger men han nådde inte riktigt fram för att få bollen i nät.
– Där hade jag antecknat 1-0 och det är klart, får vi 1-0 behöver vi inte jaga mål på det sättet och behöver inte blotta oss bakåt.

I minut 42 skänkte LFK bort bollen på mittplan och strax utanför straffområdeslinjen tvingades Viggo Dahl ta en frispark för att förhindra ett friläge.
Rasmus Lundgren i LFK-kassen var på bollen men lyckades inte styra den utanför sin högra stolpe och 0-1 var ett faktum.

Det hände mycket strax före halvtidsvilan.
Direkt efter Ytterbys mål kom Edmond Tasimder i bra läge från höger. Han avslutade en bit utifrån och bollen gick i stolpen och ut.

I minut 44 skänkte LK bort en hörna sedan man haft bollen under kontroll. Hörnsparken nickades i mål till 0-2 och strax efter blåste domaren av första halvlek.
– Det var helt osannolikt att gå in till paus med 0-2 med tanke på hur mycket bättre vi var än Ytterby i första halvlek. Det var bara att försöka få in energi och få spelarna att brösta upp sig.

LFK kom ut i andra halvlek och gav det en rejäl chans. Hemmalaget pressade tillbaka gästerna ordentligt och var bara en ribbträff från Hamodi Wasmy ifrån en reducering.
På den efterföljande hörnan från Nils Hedström kunde lagkapten Lucas Ragnarsson knoppa in 1-2 och då talade det mesta för att LFK skulle komma tillbaka.
– Känslan var att vi skulle vända matchen. Vi hade grymt momentum och pressade tillbaka dem fullständigt, säger Joseph.

Ytterby hade inte varit över på LFK:s planhalva innan 3-1-målet kom efter timmen spelad. LFK tappade på nytt boll på mittplan och tre motlägg senare kunde en ren bortaspelare göra mål.
– Helt osannolikt! Men typiskt en sådan match där de fick med sig 50-50-situationerna. Jag vet inte om det var för att vi inte var heta nog. Det var stolpe ut i allt vi gjorde.

Efter det var LFK aldrig riktigt nära.
Reduceringen uteblev och när tiden gick tappade hemmalaget energi trots flera byten. Mot slutet gjorde Ytterby även 4-1.

– Att släppa in 4-1 är värdelöst sett till att vi inte ska släppa in så många mål på hemmaplan. Men 3-1 eller 4-1 spelar ju egentligen ingen roll.

LFK föll med 6-0 mot Astrio på Glänninge Park för några år sedan. Sedan dess har LFK inte släppt in mer än tre mål på A-planen, vad Wahlund kan komma ihåg.
– Tungt! Det var min tredje förlust på A-planen sedan jag tillträdde som huvudtränare i LFK. Vi är normalt väldigt starka hemma på Glänninge Parks gräs.

LFK är fyra i tabellen. Tre poäng bakom serieledande Vinberg. Ytterby parkerar mitt i tabellen med fem segrar och fem förluster samt ett kryss.

För LFK:s del väntar nu en mer normal vecka utan student och bortfall. Tre träningar, B-match mot Vinberg och A-match på söndag
– Vi ska träna ännu hårdare. Det här var ett hack i skivan. När vi förlorade mot Vinberg stod vi ändå för en bra insats. Åsa var premiären. Det här går inte att snacka bort. Det är för dåligt.

LFK tog hela fem varningar mot Ytterby. LFK:s bästa spelare Lucas Ragnarsson tog det ena och är avstängd i kommande match mot jumbon Kortedala på bortaplan.

I samarbete med Laholms Tidning och skrivet av Johan W Jönsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen