Fotboll

Malkolm Nilsson räddade HBK!

Efter 0-0 borta mot Landskrona Bois så kan man sammanfatta det att HBK inledde piggt & Landskrona avslutade vassast.

Så här skriver HBK på sin hemsida om 0-0 matchen i Landskrona

Det blev 0-0 i bortamötet mot Landskrona på onsdagskvällen. Malkolm Nilsson i målet räddade en poäng när han räddade en straff i slutet av första halvlek.

HBK inledde matchen med mycket självförtroende och ett stort bollinnehav. Men det mattades ju längre matchen pågick och Landskrona lyckades ta över. Bästa HBK-chansen i inledningen av matchen var Oremos skott som gick strax utanför målvakten Kaddouras ena stolpe.

Halvlekens hetaste målchans var Landskronas

Efter en miss i HBK-försvaret, som Jesper Westerberg försökte rädda upp, blåste domaren straff till Landskrona med sex minuter kvar av första halvlek. Landskronas dittills bästa spelare, anfallaren Karim, stegade fram mot straffpunkten för att ta straffen. Men Malkolm Nilsson var påläst och visste precis var Karim tänkte sätta straffen, gick åt rätt håll och räddade ganska enkelt straffen, som slogs nära marken, lågt i mitten.

– Vi hade bra koll på hur han brukar slå straffarna så det var kul att det hjälpte att vara förberedd, sa Nilsson efter matchen.

Andra halvleken var ganska händelsefattig och bjöd inte på något sprudlande spel.

Nalic i Landskrona hade chansen att avgöra två gånger om i andra halvleks slutskede, men Malkolm Nilsson fortsatte att briljera i målet och gjorde två riktigt högklassiga räddningar vid sin ena stolprot.

En mindre bra match från HBK:s sida resulterade ändå i en poäng och en hållen nolla.
På söndag väntar Öster på Örjans vall avslutar skribenten Christian Albinsson 

 

Bilder tagna av fotograf Nisse Nilsson 
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen