Fotboll

Oscar Carlson håller koll på Halmstad största fotbollsförening

BK Astrio tar kliven upp i seriesammanhangen både på herr samt damsidan, på kansliet sitter Oscar Carlson med ordning och reda och ser klubben växa i medlemsantal…

Oscar är väldigt nöjd att äntligen kunna titta ut över ett Söndrums IP som numera ser en konstgräsplan som används flitigt och behovet av fler planer har varit av stor vikt för Söndrumsklubben en längre tid.

Att kunna träna på hemmaplan är en stor fördel för klubben, som inte behöver ge sig i väg till andra planer för att kunna bedriva sina träningar på ett bra sätt vintertid, men också sommartid som gör att vi kan avlasta gräsplanerna.

Alla lagen är i full gång och tränar och det är glädjande att se att det är full fart på verksamheten.

Vad betyder förra årets succéframgångar både på herr som dam att man nu går upp i seriesystemet

-Det är väldigt roligt och viktigt för oss och det har varit en bra energi i klubben, det är första gången jag får uppleva det och mycket roligare att gå till jobbet här på kansliet.
Man märker hur mycket det betyder för folk  och för klubbens ungdomar så blir det en stolthet att tillhöra en klubb som ligger högt upp i serierna.

Vi höjer nivån ett snäpp och blir lite attraktivare att spela för oss, men det höjer ju också kraven på oss.

Märker du av att det gällande nyförvärv
-Både herr och dam har en hel del spännande nyförvärv med rätt spelartyper, men också rätt personligheter, så det kan bli ett bra år för lagens representationslag säger Carlson till Halmstadsport.

Hur kom du till BK Astrio

-Jag pluggade på högskolan 2015 och började spela i klubben sen när jag tog examen så fick jag ett erbjudande om en halvtidsanställning som numera är en heltidstjänst.

Ni växer

-Ja vi växer som klubb men det är inte bra om vi blir för stora och det får inte bli så att vi utarmar andra föreningar för det är viktigt att vi har klubbar för oss och viktigt för Halmstad.
Numera har vi koll på läget så någon växtvärk har vi inte.
Samarbetet med Vapnö är en del i att kunna erbjuda spelare i högre åldern att kunna fortsätta spela och erbjuda de som inte är ”redo” för division två fotboll.

BK Astrio är …

-Att vi skall vara ödmjuka och proffsiga och föregå med gått exempel och att andra klubbar kan ta efter och rådfråga oss.
Sen skall vi vara en breddförening där alla är välkomna.

Även om seniorlagen är på en hög nivå så är det viktigt att vi fortsätter jobba som en breddförening på barn/ungdomsnivå och bilden av den behöver vi jobba på, så folk uppfattar oss på det sättet.
Vi behöver lyfta andra mjuka värden som klubben står för och som redan finns, det sitter vi just nu med att se hur vi kan nå ut med det på bästa sätt.

Vi är över 100 ledare och dem är givetvis ovärderliga för oss och dem jobbar ideellt och vi lägger stor vikt att de skall trivas och de känner en tillhörighet i klubben avslutar Oscar Carlson till Halmstadsport .

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen